Σαλάτα με σπανάκι και γαλοπούλα

30 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
100 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
120 ml ελαιόλαδο
½ λόλα πράσινη
60 γραμμάρια κράνα (κράνμπερι) ή σταφίδες
½ εσκαρόλ
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
40 ml βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Ένας τρόπος να την  πλύνουμε είναι να γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και να βάλουμε μέσα τα φύλλα της.
Στη συνέχεια, να αφαιρέσουμε το νερό και να πλύνουμε τα φύλλα μεμονωμένα.

Πλένουμε καλά και το σπανάκι.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας και το κάνουμε πολύ λεπτό.
Αμέσως μετά, το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.

Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη, ώστε να γίνει ρολό.
Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα μαγειρικής και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλς ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα και το σοτάρουμε, ώστε να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.
Αφού ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε στη σαλάτα.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.

Βάζουμε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τη μουστάρδα και τα χτυπάμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά-σιγά και το λάδι.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το κράνα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατέυουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ