Δεν το βάζει κάτω η Μπαρτσελόνα

30 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε ακόμα:

Οριστικό «στοπ» για Μπαρτσελόνα

Μπορεί ο CAS να απέρριψε την έφεση της Μπαρτσελόνα που στρεφόταν κατά της τιμωρίας της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών στον σύλλογο, ωστόσο οι Καταλανοί δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Έτσι πέρασαν στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση τους εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ίσως η Μπαρτσελόνα προσφύγει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ανατρέψει την απόφαση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα θα ήθελε, σεβόμενη τους αθλητικούς θεσμούς, την απόλυτη διαφωνία της με την απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) που διατηρεί την τιμωρία που είχε επιβληθεί στο σύλλογο από τη FIFA για τη φερόμενη παραβίαση των διεθνών κανονισμών μεταγραφών ανήλικων παικτών.

Ο σύλλογος κατέστησε σαφές στην Πειθαρχική Επιτροπή και στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, καθώς επίσης και στο CAS, πως αντιλαμβάνεται και υποστηρίζει τους κανονισμούς για την προστασία των ανηλίκων και πως ενδιαφέρεται για την εξέλιξή τους.

Αυτό αποδεικνύεται από τη στάση του συλλόγου διαχρονικά και έχει αποτελέσει ένα παγκόσμιο παράδειγμα σε ό,τι αφορά στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Η δομή των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα έχει δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να προπονούνται σαν επαγγελματίες.

Τα λάθη που ο σύλλογος μπορεί να έκανε και τα οποία έχει αναγνωρίσει και εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, έχουν προκληθεί κυρίως από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κανονισμών της FIFA και του ισπανικού ποδοσφαίρου και με βάση τη φιλοσοφία του συλλόγου μας, ενεργήσαμε σωστά.

Για το λόγο αυτό, η Μπαρτσελόνα θεωρεί την τιμωρία που της επιβλήθηκε δυσανάλογη λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, όταν λάβουμε το σκεπτικό της απόφασης του CAS, θα εξετάσουμε τις διαθέσιμες επιλογές που μας δίνει ο νόμος, όπως την πιθανότητα της προσφυγής στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας».

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ