Οι γυναίκες - πρώην υπουργοί - που αρνήθηκαν την ένταξη τους στο νέο κόμμα του Παπανδρέου

30 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 γυναίκες που είχε υπουργούς στην κυβέρνησή του το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είπαν «όχι» στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν στο υπό δημιουργία νέο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Γιώργος Παπανδρέου εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από τη Φώφη Γεννηματά, κάτι που τον ενόχλησε σφόδρα. Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έκλεισε τη συμμετοχή της στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και, επιπλέον, αποθάρρυνε τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει νέο κόμμα.

Και άλλες γυναίκες με... προϊστορία στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, είτε ως υπουργοί, είτε ως βουλευτές ή ευρωβουλευτές, εμφανίζονται απρόθυμες να ενισχύσουν τους συνδυασμούς του νέου κόμματος. Μεταξύ αυτών η Άννα Νταλάρα, η Μαρινέλα Κοππά και η Άννυ Ποδηματά, ενώ προβληματισμένη εμφανίζεται ακόμη και η στενότατη συνεργάτης του Ρεγγίνα Βάρτζελη.


Από τις υπουργίνες του 2009, η Λούκα Κατσέλη, ανάδοχος της ρήσης «λεφτά υπάρχουν», έχει πάρει αποστάσεις από την πολιτική των μνημονίων και ίδρυσε το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, με τον επίσης πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη, και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η άλλη ευνοούμενη του πρώην πρωθυπουργού Τίνα Μπιρμπίλη υπηρετεί στο Ναϊρόμπι, με ετήσιες αποδοχές 141.000 ευρώ ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Γενεύης του ΟΗΕ. Η Θεοδώρα Τζάκρη ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου παραμένει πιστή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και θα είναι υποψήφια με τη Δημοκρατική Παράταξη. Η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα και δεν προτίθεται να είναι υποψήφια με το νέο κόμμα Παπανδρέου. Οσο για την Αννυ Ποδηματά, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο κόμμα και εμφανίστηκε στο πλευρό του Σταύρου Θεδωράκη και του Σπύρου Λυκούδη, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη θητεία της στο υπουργείο Υγείας έγινε ειδικός στα θέματα υγείας και αναλαμβάνει σύμβουλος ξένων κυβερνήσεων. Αν και επρόκειτο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβαση της Λούκας Κατσέλη, τελικά φαίνεται ότι μεταπείστηκε από τον Πέτρο Λάμπρου, τον Χρήστο Παπουτσή και τον Μιχάλη Καρχιμάκη και δείχνει να επιστρέφει στο παπανδρεϊκό «μαντρί». Η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου συζήτησε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου μεταρρυθμιστικού φορέα μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη, αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν. Δεν προτίθεται, ωστόσο, να κατεβεί υποψήφια με το νέο κόμμα Παπανδρέου.

 

iefimerida/axortagos

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...