Πρίντεζης: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτιώσης»

Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά τον χαρακτήρα του νικητή δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, που συνδύασε την επιστροφή του στην δράση μετά από απουσία σχεδόν τριών μηνών με την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΣΕΦ.

«Τόσο μεγάλο διάστημα δεν έχω κάτσει ούτε σε διακοπές», ομολόγησε ο 29χρόνος διεθνής των «ερυθρόλευκων», ο οποίος επισήμανε ότι από τα «κλειδιά» της νίκης στο ντέρμπι ήταν ο περιορισμός της δράσης των Δημήτρη Διαμαντίδη, Εστέμπαν Μπατίστα και ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

– Πως είναι να επιστρέφεις στην δράση μετά από απουσία σχεδόν τριών μηνών με νίκη επί του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί τόσο μεγάλο διάστημα δεν έχω κάτσει ούτε σε διακοπές. Ήταν ένας τραυματισμός που ευτυχώς πέρασε, σε ένα σημείο που είναι δύσκολο, στον αχίλλειο, κάτω χαμηλά στον αστράγαλο. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα προσπαθώ να βρω όσο είναι δυνατόν πιο καλά τον ρυθμό μου για να βοηθήσω την ομάδα».

– Ήταν από τα «κλειδιά» της νίκης ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει την δράση του Διαμαντίδη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

«Θεωρώ ότι ναι. Όλοι ξέρουμε ότι ο Διαμαντίδης είναι καλός παίκτης. Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο, αλλά για μένα έπαιξε καταλυτικό ρόλο, επίσης, ότι περιορίσαμε τον Μπατίστα και ότι τον βγάλαμε εκτός παιχνιδιού με δύο φάουλ στις αρχές του αγώνα».

– Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά την αλλαγή του προπονητή;

«Θεωρώ ότι διαβάζουμε πιο καλά το παιχνίδι στην άμυνα. Επίσης έχει αλλάξει η ψυχολογία των παικτών γιατί ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει φέρει καινούργια πράγματα στην ομάδα. Σε βάθος χρόνου θεωρώ ότι δείχνουμε χαρακτήρα ως ομάδα και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μαζί με τον καινούργιο προπονητή είναι να ξαναβρούμε τον χαρακτήρα του νικητή που είχε χαθεί τον τελευταίο καιρό από την ομάδα».

– Θεωρείς ότι η νίκη στο ντέρμπι θα «απελευθερώσει» ψυχολογικά τον Ολυμπιακό για την συνέχεια στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη;

«Ήταν μια καλή νίκη, αλλά τίποτε παραπάνω. Νικήσαμε τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά αυτή η νίκη δεν μας φέρνει ούτε την πρώτη θέση, ούτε κάποιον τίτλο. Κάναμε μια καλή εμφάνιση, μπορούσαμε να κάνουμε πολύ καλύτερη, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Απλά συνεχίζουμε, γιατί το «Top 16» είναι ένας «μαραθώνιος», στον οποίο πρέπει να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται».

Σχετικά άρθρα