World Soccer: «Κορυφαίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο…»

Διαβάστε ακόμα:

Λάμψη… «βασίλισσας» στο Ντουμπάι (pics)

Ψήφισε Ρονάλντο ο Ντούγνκα για την «Χρυσή Μπάλα»

Μια ακόμα διάκριση κατέγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης για το 2014 από το περιοδικό «World Soccer», αφήνοντας πίσω του τον Μάνουελ Νόιερ και τον Λιονέλ Μέσι… Ο Γιοακίμ Λεβ αναδείχθηκε καλύτερος τεχνικός και η Γερμανία πήρε το βραβείο της πιο σπουδαίας ομάδας από το γνωστό περιοδικό…

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος άσος της «βασίλισσας» κατέκτησε την πρώτη θέση με 928 πόντους, ο Γερμανός τερματοφύλακας πήρε 789 και ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα 593…

Στους προπονητές ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας πήρε την 1η θέση με 45 πόντους και ακολούθησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) με 33 και ο Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης) με 15. Ακολούθησαν οι Λουίς Φαν Γκάαλ (Ολλανδία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκουαρδιόλα (Μπάγερν Μονάχου), Πόποβιτς (Western Sydney Wanderers), Χοσέ Λουίς Πίντο (Κόστα Ρίκα).

Σε ότι αφορά στις ομάδες κέρδισε η Γερμανία με 56 πόντους και ακολούθησαν Ρεάλ Μαδρίτης (23), Ατλέτικο Μαδρίτης (11)… Πιο κάτω βρέθηκαν οι Μπάγερν Μονάχου, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Western Sydney Wanderers…

Οι 20 καλύτεροι παίκτες για το 2014 από το «World Soccer» είναι οι:
1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 928 πόντους
2. Νόιερ (Μπάγερν) 789 πόντους
3. Μέσι (Μπαρτσελόνα) 593 πόντους
4. Ρόμπεν (Μπάγερν) 458 πόντους
5. Μίλερ (Μπάγερν) 354 πόντους
6. Λαμ (Μπάγερν) 264 πόντους
7. Χάμες Ροντρίφκες (Ρεάλ Μαδρίτης) 243 πόντους
8. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 218 πόντους
9. Ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γ.) 183 πόντους
10. Κροος (Ρεάλ Μαδρίτης) 168 πόντους
11. Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα) 166 πόντους
12. Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι) 146 πόντους
13. Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν) 138 πόντους
14. Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 79 πόντους
15. Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) 78 πόντους
16. Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης) 69 πόντους
17. Σβάινστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου) 61 πόντους
18. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι) 56 πόντους
19. Μασεράνο (Μπαρτσελόνα) 39 πόντους
20. Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης) 35 πόντους

Η κριτική επιτροπή του «World Soccer» αποτελείται από περισσότερους από 100 δημοσιογράφους, αλλά και ανθρώπους του ποδοσφαίρου . Αυτοί που ψηφίζουν δίνουν 10 πόντους στον πρώτο, 9 στον δεύτερο, 8 στον τρίτο κ.α…

Μπείτε εδώ και δείτε τους καλύτερους από το «World Soccer» σε όλες τις κατηγορίες… 

Να θυμίσουμε πως πριν από μερικές μέρες η «L’Equipe» επέλεξε τους καλύτερους 100 ποδοσφαιριστές (ήταν μέσα και οι Κώστας Μανωλάς, Τζόελ Κάμπελ) του πλανήτη για το 2014 και ο Μάνουελ Νόιερ πήρε την 1η θέση. Έτσι, αναδέθηκε από την γαλλική εφημερίδα ως ο κορυφαίος παίκτης της απερχόμενης χρονιάς.
Τον τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας, παγκόσμιο πρωταθλητή με τα «πάντσερ» στη Βραζιλία τον περασμένο Ιούλιο, ακολουθούν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.
Οι Κρόος, Μπενζεμά, Μπέιλ, Βαράν, Χάμες Ροντρίγκες, Σέρχιο Ράμος, Κεντίρα, Μαρσέλο, Κέιλορ Νάβας και Καρβαχάλ «εκπροσωπούν» την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.
Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει τους Γκοντίν, Μάντζουκιτς, Κόκε, Γκριεζμάν, Μιράντα, Αρντά, Γκάμπι, Τιάγκο και Χουανφράν.
Η Μπαρτσελόνα, τέλος, εκτός του Μέσι έχει να επιδείξει και τους Νεϊμάρ, Σουάρες, Μασεράνο, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Κλάουντιο Μπράβο, Άλβες, Ράκιτιτς και Ζόρντι Άλμπα.

Σχετικά άρθρα