Κριστιάν Ροντρίγκεζ και αναμονή για Μπλάνκο

 

Από το «πάνω ράφι» κοιτούν στον ΠΑΟΚ ενώ δέχονται και προτάσεις για έμπειρους παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες . Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί ένας δικαιολογημένος μεταγραφικός «οργασμός» στον ΠΑΟΚ καθώς είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ομάδα ενώ ο Σαββίδης έχει ανάψει το πράσινο φώς για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ εκεί όπου πραγματικά «πονάει». Και περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.

Προς το παρών υπάρχουν μόνο προτάσεις, αξιολογήσεις, συζητήσεις με ενδιαφερόμενους παίκτες και αναμονή για τα τελικά αποτελέσματα των επαφών που προηγήθηκαν.

 

Πάμε και στο «ψητό», όπως συνηθίζουμε να λέμε:

Ο 29χρονος πολύπειρος Ουρουγουανός αριστερός εξτρέμ Κριστιάν Ροντρίγκεζ που ανήκει στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ένας από τους παίκτες που προτάθηκαν στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Προφανώς το γεγονός ότι έχει μικρό χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια της Ατλέτικο, δημιουργεί θέμα. Το ζητούμενο όμως είναι άλλο: Πόσο εφικτό είναι να προκύψει συμφωνία και να πειστεί ένας έμπειρος παίκτης και πολύ μεγάλο όνομα όπως ο Ροντρίγκεζ να αφήσει το Ισπανικό πρωτάθλημα της αίγλης και να έρθει στο αντίστοιχο ελληνικό ; Βεβαίως από την στιγμή που προτάθηκε στον ΠΑΟΚ που είναι καλοπληρωτής τα τελευταία χρόνια στα συμβόλαια παικτών, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η περίπτωση Ροντρίγκεζ είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση μεν, όχι ανέφικτη δε.  

Ο Ροντρίγκεζ έχει 81 συμμετοχές με την εθνική Ουρουγουάης και έχει πετύχει 8 γκολ. Ακόμη έχει αγωνιστεί στην Πόρτο 119 φορές με 16 γκολ και 16 ασίστ, στην Ατλέτικο Μαδρίτης 97 φορές με 5 γκολ και 3 ασίστ, στη Μπενφίκα σε 33 αγώνες είχε 5 γκολ και 6 ασίστ ενώ στην Παρί Σεν Ζερμαίν είχε 41 συμμετοχές με 1 γκολ και 4 ασίστ.

 

Το τι θα γίνει με τον Ροντρίγκεζ θα φανεί από το. νέο έτος.

 

Στον ΠΑΟΚ έχουν ανοιχτό και το θέμα του Μπλάνκο που ανήκει στην Γουέστ Μπρόμ, όμως η προοπτική να αποκτηθεί αρχικά με την μορφή δανεισμού (έως το καλοκαίρι) και στην συνέχεια με όψιον αγοράς, είναι συζητήσιμη. Παρά το γεγονός ότι άλλαξε ο προπονητής στην Γουέστ Μπρομ, αυτό δεν φαίνεται να διαφοροποιεί τις διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την διοίκηση της ομάδας αλλά και τον παίκτη, σε καθαρά οικονομικά επίπεδα.

Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι και το ζητούμενο. Να επέλθει συμφωνία στο οικονομικό σκέλος. 

Σχετικά άρθρα