Πώς να φτιάξεις το δικό σου γλυκό κάστανο!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 1/2 κιλό κάστανα</li>
<li class="rr_method_list">1 1/2 κιλό ζάχαρη</li>
<li class="rr_method_list">λίγο αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">4 ποτήρια του νερού νερό</li>
<li class="rr_method_list">1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή καιλίγο παραπάνω</li>
</ul>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε – χωρίς να λιώσουν.</li>
<li class="rr_method_list">Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.</li>
<li class="rr_method_list">Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.</li>
<li class="rr_method_list">Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.</li>
<li class="rr_method_list">Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.</li>
<li class="rr_method_list">Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.</li>
<li class="rr_method_list">Το βράζουμε μέχρι να δέσει.</li>
<li class="rr_method_list">Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.</li>
</ol>
<p>sintagespareas.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα