Τα δελτία μαμούθ και η απουσία Πρετεντέρη έφεραν υψηλές τηλεθεάσεις στο MEGA

31 Δεκεμβρίου 2014

Η απουσία Πρετεντέρη, η λογοδιάρροια της Σαράφογλου και οι επερχόμενες αλλαγές

Δελτία ειδήσεων μαμούθ, διάρκειας σχεδόν 2 ωρών, έχει καθιερώσει εσχάτως το MEGA με το πρόσχημα της έκτακτης επικαιρότητας – μια συνήθεια από τα παλιά, που αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συγκεντρώσει νούμερα τηλεθέασης και ταυτόχρονα να θυμίσει στο τηλεοπτικό κοινό ότι εξακολουθεί να είναι παρών στα μεγάλα γεγονότα.

Είναι προφανές ότι το μεγάλο κανάλι είχε ανάγκη από μια τονωτική ένεση και η επικαιρότητα όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, κατάφερε να λειτουργήσει ευεργετικά για το σταθμό… δίνοντάς του τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κορυφή της τηλεθέασης μετά από μεγάλη απουσία. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο σταθμό οι συνεχείς ανακοινώσεις και τα θριαμβευτικά δελτία τύπου προς τους τηλεοπτικούς συντάκτες!

Παρόλα αυτά η εικόνα της ενημέρωσης και ειδικά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων εξακολουθεί να είναι ελλειμματική. Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός του Γιάννη Πρετεντέρη από τα debate που οργανώνει ο σταθμός ανάμεσα στους δύο μονομάχους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από προσβλητικός είναι και επί της ουσίας προβληματικός… αφού παρά τη βελτίωση της Μαρίας Σαράφογλου, δεν μπορεί να καλύψει το κενό ενός τόσο έμπειρου δημοσιογράφου που θα «ζωγράφιζε» σε αυτή τη συγκυρία!
Επιπλέον όμως ο αγχωμένος λόγος της δημοσιογράφου θέτοντας με έναν ασυγκράτητο τρόπο ερωτήσεις στους καλεσμένους της – προφανώς για να δείξει ότι γνωρίζει τα θέματα, για το οποίο κανείς δεν αμφιβάλει ότι διαβάζει – ενίοτε προκαλεί εκνευρισμό στον τηλεθεατή, αλλά και ένα πρακτικό πρόβλημα, αφού δεν ακούγεται κανείς. Ως εκ τούτου η δημοσιογράφος που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο το έργο της για να σηκώνει μόνη της το βάρος αυτών των συνεντεύξεων, θα πρέπει να μάθει να ακούει το συνομιλητή της, να μην τον «καβαλάει» και να του δίνει τον απαραίτητο χρόνο να απαντήσει, χωρίς να βιάζεται να υποβάλλει νέες ερωτήσεις!

Τέλος ως προς το ρεπορτάζ για να τεκταινόμενα στον ενημερωτικό τομέα, να σημειωθεί ότι οι εκδότες έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές, σε πρόσωπα και σε ρόλους, αμέσως μετά την είσοδο του νέου έτους, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα και να κατέβει ο σταθμός με νέα ομάδα απέναντι στον ανταγωνισμό όσο μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. Η μόνη εκκρεμότητα και παραφωνία, φαίνεται να είναι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο εμπάργκο για τον Γιάννη Πρετεντέρη… Το θέμα όμως χειρίζονται αποκλειστικά οι εκδότες και δεν αποκλείεται να δώσουν λύση άμεσα και δραστική προς όλες τις κατευθύνσεις και τους εμπλεκόμενους…

 

Enimerosi24.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ