Ριζότο με μπέικον και μανιτάρια

31 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

  •   2 κ.σ. βούτυρο
  •   1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •   2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •   1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
  •   2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  •   2 φλιτζ. λευκό κρασί
  •   1 φλιτζ. μπέικον
  •   1 φλιτζ. μαρούλι
  •   1 φλιτζ. μανιτάρια πορτομπέλο
  •   λίγο θυμάρι
  •   τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.

Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το θυμάρι, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Συνταγή για 2 άτομα ή 4 φορμάκια με ριζότο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

- See more at: http://www.mamapeinao.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ