Κοτόπουλο ταντούρι

31 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

  •   2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  •   2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •   4 σκελίδες σκόρδο
  •   1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
  •   1/2 κουτ. γλυκού σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  •   1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  •   1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •   αλάτι
  •   πιπέρι
  •   6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  •   1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  •   2 κουτ. σούπα; μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •   2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι

 

 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.

 

μερίδες 8

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/kotopoulo-tantouri#sthash.2XBIRd1t.dpuf

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde