Λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο

31 Δεκεμβρίου 2014

 

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε καρέ
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζ. ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

 

μερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.g
r

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/lingouini-%C2%B5e-tono-kappari-kai-ouzo#sthash.uc6oAhGd.dpuf

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ