Ρομπέρτο: «Ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό»

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» έδωσε ο Ρομπέρτο, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αναφέρεται σε όσα έχουν σημαδέψει την έως τώρα καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και στους στόχους που υπάρχουν για τη συνέχεια.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ισπανού τερματοφύλακα:
 
Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και είχε προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος ζεις μαζί με την ομάδα μια διαφορετική κατάσταση, με μεγαλύτερη πίεση. Που οφείλεται αυτό; Στον Ολυμπιακό, στους αντιπάλους του ή μήπως είναι συνδυασμός και των δύο; 
 
«Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι είχαμε έναν βαθμό περισσότερο και κατά τη γνώμη μου ο φετινός όμιλος ήταν πιο δύσκολος. Κάναμε καλά παιχνίδια, αλλά οι αντίπαλοι μας ήταν πολύ καλοί. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση μας και θα δούμε τώρα τι μπορούμε να καταφέρουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα θεωρώ ότι είναι καλό που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός φέτος. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα πρωτάθλημα να έχει ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση από τον Δεκέμβριο. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε και θα κατακτήσουμε και αυτόν τον τίτλο». 
 
Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αυτή η διοργάνωση προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια διάκρισης. Συμφωνείς με αυτό; 
 
«Ο αρχικός στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως κάναμε και πέρυσι και να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση όσο πιο πολύ μπορούμε. Αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει οι στόχοι μας. Βρισκόμαστε σε άλλη διοργάνωση και πραγματικά χαιρόμαστε γιατί είμαστε ένας από τους ισχυρούς συλλόγους σε αυτήν. Δεν θα μιλήσουμε για τελικό, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ». 
 
Πως εξηγείς το γεγονός ότι ενώ έχετε νικήσει μεγαθήρια όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους, σε αρκετά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν δείξατε ως ομάδα καλή εικόνα; 
 
«Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση. Δεν έχω καμιά απάντηση στο μυαλό μου για το λόγο που γίνεται αυτό, για εάν είχα μια εξήγηση ίσως να μην είχε συμβεί περισσότερες από μια φορές. Γιατί, όντως έχει συμβεί περισσότερες. Όσο το σκέφτομαι, όμως πιστεύω ότι είναι θέμα νοοτροπίας ή ψυχολογικό. Δεν δίναμε στους αγώνες πρωταθλήματος την ίδια αξία που δίναμε σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτιμώ, πλέον ότι το έχουμε καταλάβει και δεν θα επιστρέψουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο». 
 
Γίνεται κουβέντα φέτος για την ανασταλτική λειτουργιά του Ολυμπιακού και τα προβλήματα που παρουσιάζει η άμυνα σε σύγκριση κυρίως με την περυσινή χρονιά. Πως αντιλαμβάνεσαι αυτή τη διαφορά από τη θέση σου; 
 
«Σε γενικές γραμμές είμαστε ολοκληρωμένη ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις και πως τελικά αυτό έχει να κάνει με τη συνολική απόδοση της ομάδας. Όταν η ομάδα επιτίθεται χειρότερα, τότε και η άμυνα επηρεάζεται και λειτουργεί χειρότερα. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με συγκεκριμένες θέσεις αυτή η χειρότερη απόδοση που έχουμε, αλλά με τη γενική εικόνα της ομάδας, η οποία παρ’ όλα αυτά είναι πολύ καλά δουλεμένη σε όλες τις γραμμές». 
 
Πως είναι να είσαι συμπαίκτης με τον Ερίκ Αμπιντάλ έστω και για έξι μήνες; 
 
«Είναι πραγματικά σημαντικό, γιατί είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Ως ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει τα πάντα, έχει πολλές εμπειρίες και είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έδειξε πόση δύναμη έχει από τον τρόπο που αντιμετώπισε τα προσωπικά του προβλήματα (σ.σ. υγείας). Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ήμουν έξι μήνες κοντά του και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον». 
 
Ποιον επιθετικό από όσους έχεις αντιμετωπίσει αισθάνθηκες πιο επικίνδυνο; 
 
«Είχα την ατυχία (σ.σ. γέλια) ή μάλλον περισσότερο την τύχη να παίξω απέναντι στυς καλύτερους. Κόντρα σε εκείνους που καταγράφονται ως οι καλύτεροι και οι πιο επικίνδυνοι όπως ο Φαλκάο, ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντιέγκο Κόστα. Είχα πραγματικά την τύχη να αντιμετωπίσω τους κορυφαίους». 
 
Τον Μήτρογλου θα τον ήθελες αντίπαλο; 
 
«Έχω παίξει πολλές φορές απέναντι σε επιθετικούς, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν συμπαίκτες μου. Παρόλο που τους γνωρίζεις, όταν είναι πολύ καλοί παίκτες, είναι πάντα επικίνδυνοι. Ίσως στο μέλλον να έχω μια τέτοια εμπειρία με τον Μήτρογλου». 
 
Επειδή πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά και μιλάμε… Σε βλέπουμε γεμάτο, ευτυχισμένο στον Ολυμπιακό. Ισχύουν αυτά τα επίθετα για σένα; 
 
«Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει πολύ εδώ που βρίσκομαι, είμαι καλά. Όλοι στον σύλλογο με βοηθούν να κρατάω σε υψηλό επίπεδο την ψυχολογία μου και νιώθω καλά και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί». 
 
Ενάμιση χρόνο από τότε που ήρθες στον Ολυμπιακό αν επιχειρήσεις έναν απολογισμό, μπορείς να πεις ότι έχει κάνει την καλύτερη επιλογή; 
 
«Έχω πραγματοποιήσει την καλύτερη επιλογή για τη καριέρα μου και αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι άνθρωποι εδώ με εκτίμησαν και μου έχουν φερθεί άψογα. Κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, όταν κάνει μια αλλαγή και ψάχνει τον ιδανικό προορισμό». 
 
Αυτή η λέξη «εκτίμηση» είναι σημαντική για κάθε άνθρωπο. Το ίδιο φανταζόμαστε και για εσένα; 
 
«Για αυτό ζούμε όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές, αλλά και σαν άνθρωποι. Και στο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι μετράει πολύ να σε εκτιμούν οι συμπαίκτες σου ο προπονητής και ο σύλλογος και να στο δείχνουν με κάθε τρόπο και κάθε στιγμή. Στον Ολυμπιακό το ζω έντονα και είμαι ενθουσιασμένος». 
 
Το λες σαν παράπονο γιατί δεν εκτιμήθηκες ανάλογα στην Ατλέτικο και την Μπενφίκα; 
 
«Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με την απόδοση μου, αλλά και τη γενική παρουσία μου όλο αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό. Όχι δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα απλά τώρα στον Ολυμπιακό αισθάνομαι καλύτερα και αυτό μου βγαίνει και στο γήπεδο, αλλά και εκτός». 
 
Περίμενες ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνει είδωλο, θα κάνεις τέτοια παιχνίδια, αλλά και ότι θα γίνεις αρχηγός στον Ολυμπιακό; 
 
«Η αλήθεια είναι ότι όλα μου πήγαν καλά και όλα ήρθαν ξαφνικά. Εγώ δουλεύω για το καλύτερο και με αυτήν την προοπτική ήρθα στον Ολυμπιακό. Όλα τα άλλα προέκυψαν στη συνέχεια. Όμως είναι αλήθεια ότι αυτό που συνέβη εδώ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου και αυτό που είχαν στην αρχή στο μυαλό μου. Εξελίχθηκαν όλα πολύ ωραία». 
 
Το σύνθημα (σ.σ. Ρομπέρτο αλάνι για πάντα στο Λιμάνι) είναι καλό, δηλαδή συμφωνείς και εσύ ότι για πάντα θα μείνεις στον Ολυμπιακό; Αν έρθει η Γιουβέντους ας πούμε και σε ζητήσει τι θα κάνεις; 
 
«Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Όμως στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Αν έρθει αυτή τη στιγμή θα πρέπει να το θέλει και ο Ολυμπιακός για να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρω ότι είμαι καλά στην ομάδα και σέβομαι τους ανθρώπους που υπάρχουν στον σύλλογο». 
 
Ποιο θεωρείς ότι είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην καριέρα σου και αυτό που δύσκολα θα ξεχάσεις; 
 
«Σίγουρα θα μπορούσα να πω ότι ήταν αυτό πέρυσι με την Μπενφίκα . Ξεχωριστό και για εμένα, αλλά και για την ομάδα, γιατί πετύχαμε μια σπουδαία νίκη και δώσαμε χαρά στον κόσμο. Και μαζί πήραμε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ». 

Σχετικά άρθρα