Κρούση από Σταντάρ Λιέγης στον Αναστασίου

Μολονότι ο Γιάννης Αναστασίου διανύει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική έχοντας μόλις ενάμιση χρόνο στο τιμόνι του Παναθηναϊκού (κατά το παρελθόν είχε διατελέσει κόουτς στις ακαδημίες του Αγιαξ και βοηθός του Τεν Κάτε στο Τριφύλλι και του ΜακΝτέρμοτ στη Ρέντινγκ, ποτέ όμως head coach σε επίπεδο πρώτης ομάδας) έχει κατορθώσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού, κυρίως από τη βελγική και την ολλανδική αγορά, όπου διαθέτει ούτως ή άλλως καλό όνομα λόγω της σημαντικής καριέρας που πραγματοποίησε ως ποδοσφαιριστής.

Τον περασμένο Αύγουστο ήταν η βελγική Γκενκ που τον προσέγγισε καταθέτοντας μια άκρως δελεαστική πρόταση προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Δεδομένου όμως ότι η πρόταση αυτή του έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές μάχες με την Μίντιλαντ και παρά το γεγονός ότι οικονομικά ήταν εξαιρετική (φημολογείται ότι θα έπαιρνε τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα απ’ ό,τι λαμβάνει στον Παναθηναϊκό, ενώ θα έμενε μόλις μιάμιση ώρα μακριά από το Αμστερνταμ όπου κατοικεί μόνιμα η οικογένειά του), ο τεχνικός των Πρασίνων αρνήθηκε διότι όπως εξήγησε δεν μπορούσε να αφήσει τους Πράσινους στα κρύα του λουτρού στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Οπως προκύπτει όμως δεν είναι μόνο η Γκενκ που τον προσέγγισε, καθώς λίγους μήνες αργότερα τον πλησίασε και η Σταντάρ Λιέγης. Η ομάδα που τον απέκλεισε το περασμένο καλοκαίρι από την γ’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (δεν ήταν καλύτερη από το Τριφύλλι), βρέθηκε στο κατόπι του λίγο μετά την απόλυση του ισραηλινού προπονητή Γκάι Λουζόν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Αλλωστε προ ημερών ο κόουτς του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του με το Τριφύλλι, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ερωτηθείς για την αρνητική απάντηση που έδωσε στην Γκενκ, αποκάλυψε ότι προ μηνός απέρριψε κι άλλη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του pamesports είναι η Σταντάρ. «Πρόσφατα (πριν από περίπου ένα μήνα) είχα ακόμα μία εκδήλωση ενδιαφέροντος από μία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αλλά και πάλι αρνήθηκα να πάω…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναστασίου, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να χτίζει ένα καλό brand name και ως κόουτς…

Σχετικά άρθρα