Το προφίλ του Πανιώνιου

Ο ΠΑΟΚ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του μας παρουσιάζει το προφίλ του επόμενού του αντίπαλου στη Σούπερλιγκ και πρώτου για το 2015, Πανιώνιου.

«Μια από τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού αθλητισμού είναι ο Πανιώνιος, που ιδρύθηκε στη Σμύρνη το 1890. Αρχικά ως Ορφέας και στη συνέχεια ως Γυμνάσιον (1893), πριν τελικά το 1898 μετονομαστεί σε Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο, ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ είχε εξαρχής σημαντική συμβολή στον ελληνισμό της περιοχής σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο. Με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, ο Πανιώνιοςμεταφέρεται στην Αθήνα, όπου του παραχωρείται ένα δωμάτιο στο Παναθηναϊκό Στάδιο κι από κει αρχίζει η προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Στην πλούσια ιστορία του σε όλα τα αθλήματα, το ποδοσφαιρικό ήταν σαφώς η αιχμή του δόρατος. Ο Πανιώνιος έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ελλάδας (1979, 1998) και έχει σχεδόν μόνιμη παρουσία στην Α’ Εθνική από καταβολής της. Μεταξύ ΠΑΟΚ και Πανιωνίου έχουν πραγματοποιηθεί 106 ματς Πρωταθλήματος με τον Δικέφαλο να έχει 51 νίκες, 30 έχουν έρθει ισόπαλα και 25 φορές κέρδισε ο Πανιώνιος . Στην δε Τούμπα, η ζυγαριά γέρνει ακόμη περισσότερο στα “ασπρόμαυρα” με το ρεκόρ να είναι 40ν-9ι-4η υπέρ των γηπεδούχων. Το τελευταίο ματς στη Θεσσαλονίκη (1/9/2013) ο ΠΑΟΚ το είχε κερδίσει με 4-1 με γκολ των Στοχ (2), Κίτσιου και Σαλπιγγίδη.

Ο Πανιώνιος σήμερα δείχνει να έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα λιτότητας που επιβάλλονται στις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση και παρά τον περιορισμό των πολλών μεταγραφών έχει καταφέρει να βρει τον κορμό εκείνο που θα καταφέρει να τον διατηρήσει μακριά από κινδύνους. Νέος προπονητής ο έμπειρος Μαρίνος Ουζουνίδης από τις 9 Δεκεμβρίου. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ένας πρώην “δικός” μας, ο Απόστολος Γιάννου με 6 γκολ και τον ακολουθούν οι Δημήτρης Κολοβός με 5 και Ολιβιέ Μπουμάλ με 2. Στο ρόστερ του ασφαλώς ξεχωρίζει η φυσιογνωμία του Αριέλ Ιμπαγάσα .

Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην 13η θέση του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς, 15 γκολ υπέρ – 20 γκολ κατά και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του έχει πάρει μόλις μια ισοπαλία, κάτι που ο Ουζουνίδης δήλωσε πως θέλει να βελτιώσει για να “σκαρφαλώσει” η ομάδα του στον βαθμολογικό πίνακα. Σήμερα έρχεται στην Τούμπα με 19 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους:

Παπαδόπουλο, Γιαννακόπουλο, Τασουλή, Παντίδο, Οικονόμου, Αργυρόπουλο, Πάνο, Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, Μητρόπουλο, Σιώπη, Μ. Γκέζο, Μπούζα, Ιμπαγάσα, Γιάννου, Μπουμάλ, Μασούρα, Κολοβό, Φούντα»

Σχετικά άρθρα