Μεγάλη νίκη η Ομόνοια

Στο πρώτο παιχνίδι του 2015 για το κυπριακό πρωτάθλημα, η Ομόνοια κατάφερε να φύγει με μεγάλη νίκη από το ΓΣΖ της Λάρνακας κόντρα στην ΑΕΚ, και την έπιασε στην 4η θέση, με την 2η σερί νίκη της. Η γηπεδούχος έχασε μετά από τέσσερις αγωνιστικές (3-1-0).
Το ντέρμπι είχε δύναμη, πάθος και τρελό ρυθμό ειδικά προς το τέλος του. Ο Ποτέ δις και ο Ασίς οι σκόρερ της «πράσινης» νίκης, ενώ για την ΑΕΚ σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ ο Κολαούτι χωρίς όμως αντίκρισμα.

Η εικόνα του αγώνα
Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ξεκίνησε κάπως… μουδιασμένα με την ΑΕΚ να είναι η ομάδα που έδειξε στα αρχικά στάδια του αγώνα διάθεση να ελέγξει τον αγώνα και να κρατήσει μπάλα.
Η Ομόνοια από την άλλη με άμυνα ανάγκης και τον Λεάντρο να επιστρέφει και μάλιστα στο αρχικό σχήμα ως κεντρικός αμυντικός έδειχνε πιο απειλητική σε κάθε επιθετική της ενέργεια.
Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση παρά τον γρήγορο ρυθμό με τον Ασίς από πλευράς Ομόνοιας να απειλεί δις με κεφαλιά και σουτ χωρίς όμως να βρει στόχο ενώ το σουτ του Λαρένα για την ΑΕΚ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.
Ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας ο Κιρμ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο συνήθης ύποπτος, Μίκαελ Ποτέ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του 2015!

Στο επόμενο τέταρτο η ΑΕΚ προσπάθησε με βιαστικές κινήσεις κι επιθέσεις να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα. Μοναδική απειλή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στο 44’ μετά από ωραία συνεργασία Τομάς, Μαρένα και Βάντερ όμως το σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στον Μαργκάσα.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ και πάλι ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά με σκοπό να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε πολύ κοντά στο 51’ όμως ο Βάντερ που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή του τέρματος δεν πρόλαβε να την σπρώξει με τον Κιρμ να διώχνει σωτήρια.
Στο 55’ μια ωραία συνεργασία των Ασίς και Κιρμ κατέληξε στον Ρούμπιο μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ του Ισπανού πέρασε εκτός.
Στα επόμενα 15 λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ενώ και η Ομόνοια δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Μετά το 70’ όμως το παιχνίδι πήρε φωτιά. Πρώτα ο Ασίς στο 72’ βγήκε μόνος απέναντι στον Τόνιο και με υποδειγματικό πλασέ έδωσε γερό προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ομόνοια.
Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Τομάς εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από το ύψος της περιοχής και ο Κολαούτι με απίθανο πλασέ στην κίνηση σκόραρε για την ΑΕΚ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει ακόμη ένα γκολ για να φτάσει στην ισοφάριση και άφησε χώρους στα μετόπισθεν. Η Ομόνοια εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικών της έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ όμως ο Ρούμπιο μόνος απέναντι στον Τόνιο έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία.
Στο 85’ και πάλι η Ομόνοια έφυγε στην κόντρα και ο Ποτέ από καλή θέση επιχείρησε το πλασέ όμως ο Τόνιο απέκρουσε σωτήρια.
Με την συμπλήρωση 90 λεπτών ο Μπόλιεβιτς επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μορέιρα.
Στο 93ο λεπτό ο Μίκαελ Ποτέ έβαλε τέλος στα όνειρα της ΑΕΚ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα με κοντινό πλασέ και το 12ο του στο πρωτάθλημα.

MVP: Μίκαελ Ποτέ. Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2014 και με δύο γκολ οδήγησε τους πράσινους σε μια μεγάλη νίκη.

UP: Νούνο Ασίς. Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον ηγέτη της Ομόνοιας όμως αυτή την φορά κατάφερε να σκοράρει κιόλας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην νίκη της ομάδας του.

DOWN: Καταλά και Μουρίγιο δεν κατάφεραν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις προηγούμενων αγωνιστικών και νικήθηκαν κατά κράτος όποτε χρειάστηκε να επέμβουν.

Που κρίθηκε: Στην αποτελεσματικότητα των παικτών της Ομόνοιας και την καλή αμυντική λειτουργία των πρασίνων που περιόρισαν τα ατού της ΑΕΚ.

Κίτρινες Κάρτες: Σίπο, Εγγλέζου (4η), Μπόλιεβιτς (4η) – Κυριάκου, Μαργκάσα (4η), Ρούμπιο.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: Τόνιο, Σίπο (89΄ Κυπριανού), Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Εγγλέζου (62΄ Παύλου), Βάντερ, Κάντε (46΄ Κολαούτι).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Κυριάκου, Λομπιανίτζε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς (79΄ Ρόντρι), Κιρμ (85΄ Φοφανά), Ρούμπιο (90+2΄ Ράμος), Ποτέ.

Πηγή: balla.com.cy
 
Αναλυτικά για την 15η αγωνιστική στο κυπριακό πρωτάθλημα έχουμε:
Σάββατο
ΑΕΚ – Ομόνοια 1-3 (76′ Κολαούτι / 30′ και 93′ Ποτέ, 72′ Νούνο Ασίς)
Δόξα – Οθέλλος (19:00)
Κυριακή
Απόλλων – ΑΕΛ (15:00)
Ανόρθωση – Ερμής (16:00)
Εθνικός – Νέα Σαλαμίνα (18:00)
Δευτέρα
ΑΠΟΕΛ – Αγία Νάπα (19:00)
 
Η βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 31
2. Απόλλων 31
3. Ερμής 26
4. ΑΕΚ 25
5. Ομόνοια 25
6. Ανόρθωση 19
7. Εθνικός 19
8. ΑΕΛ 18
9. Νέα Σαλαμίνα 13
10. Οθέλλος 11
11. Δόξα 10
12. Αγιά Νάπα 8

Σχετικά άρθρα