Φαβορί Εσπανιόλ και Μονακό

216. ΝΙΜ-ΜΟΝΑΚΟ 2 1.60

Ενα από τα λίγα ματς του Κυπέλλου Γαλλίας που δείχνει να έχει ξεκάθαρο φαβορί. Η Νιμ ομάδα της Β’ κατηγορίας έχει μπλεξίματα με την εμπλοκή αρκετών μελών της διοίκησης στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων κι αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο όπου έχει κατρακυλήσει στην 17η θέση της κατάταξης. Σε φουλ φόρμα η Μονακό τον τελευταίο μήνα του 2014 θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό καθώς στόχο έχει τη διάκριση και σε αυτό το θεσμό. Ο Ζαρντίμ έχει φτιάξει μια συμπαγή και οργανωμένη ομάδα που είναι σε θέση να περάσει με άνεση από το “Λε Κοστιέρ”.

 

243. ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ-ΟΥΕΛΒΑ ΟΒΕΡ 2.05

Αναμέτρηση μεταξύ δύο κλαμπ που διάγουν παρατεταμένη περίοδο κακής αγωνιστικής εικόνας. Η Σαμπαντέλ έχει συλλέξει μόλις έναν βαθμό στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος με το εντυπωσιακό να είναι ότι τον πήρε από την πρωτοπόρο της κατάταξης Λας Πάλμας! Επεσε πλέον στην προτελευταία θέση και απέχει πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Λογικό συνεπώς είναι να παίξει επιθετικά καθώς βασικός στόχος της είναι οι τρείς πόντοι της νίκης. Η έφεση στα υψηλά σκορ επιμερίζεται τόσο από το ότι σκοράρει εντός όσο και από την ανεπάρκεια στην άμυνα καθώς στα πέντε πιό πρόσφατα παιχνίδια της έχει δεχτεί 13 γκολ. Συνολικά έρχεται από οκτώ συνεχή όβερ στην Σεγούντα.

Ακόμη χειρότερη η εικόνα της Ρεκρεατίβο η οποία έρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να έχει κατρακυλήσει στην 17η θέση του πίνακα. Αναμένεται να αντιδράσει άλλωστε έχει βατό αντίπαλο.

 

253. ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΕΙΜΠΑΡ 1 1.65

Αν και θα έπρεπε ο άσος να τιμηθεί λίγο περισσότερο από τους μπουκ η Εσπανιόλ είναι σε καλή κατάσταση τελευταία και βρίσκει τον τρόπο να παίρνει νίκες στην έδρα της κάτι που δεν συνέβαινε στο ξεκίνημα της σεζόν. Ερχεται από τρείς νίκες στα τέσσερα τελευταία χάνοντας μόνο από τη Μπαρτσελόνα, ματς στα οποία έδειξε ευκολία στην υπόθεση γκολ χάριν κυρίως του αρχηγού Σέρχιο Γκαρσία που βρίσκει εσχάτως άνετα τα αντίπαλα δίχτυα. Γενικότερα δείχνει εικόνα ομάδας που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο σε αντίθεση με την φιλοξενούμενη η οποία είναι πότε του ύψους και πότε του βάθους. Εκτός έδρας είναι ανταγωνιστική και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει πρόβλημα να εξασφαλίσει την παραμονή στην Πριμέρα. Θεωρώ ότι οι απουσίες των αναντικατάστατων Αλμπερντόσα (κεντρικός αμυντικός) και Αρουαμπαρένα (μεσοεπιθετικός) θα τις στοιχίσουν στο σημερινό ματς.

Σχετικά άρθρα