Ποδαρικό με… γκέλα για τον ΑΠΟΕΛ

Με γκέλα μπήκε στο 2015 ο ΑΠΟΕΛ, καθώς η Αγία Νάπα έφυγε και πάλι με βαθμολογικό όφελος από το «ΓΣΠ». Η φιλοξενούμενη με εκπληκτικό φάουλ του Κολοκούδια στο 90’+1 ισοφάρισε το γκολ του Εφραίμ (60′) και δεν επέτρεψε στους «γαλαζοκίτρινους» να βρεθούν στο +2 από τον Απόλλωνα!

Με γκρίνια ξεκινά και το 2015 για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έφτασε στους 8 χαμένους βαθμούς στο ΓΣΠ (έχει χάσει 5 εκτός). Ο πρωταθλητής δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία της στο πρωτάθλημα (0-2-1). Η Αγία Νάπα με μία νίκη συνολικά, κατάκτησε έναν πολύτιμο βαθμό, στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ούσα στην τελευταία θέση. Να θυμίσουμε πως η φιλοξενούμενη είχε φύγει με… όφελος από το ΓΣΠ και απέναντι στην Ομόνοια . Τότε κατέκτησε την μοναδική της νίκη με 2-1 και ήταν στις 2 Νοεμβρίου…

Η εικόνα του αγώνα
Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο τέταρτο, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Αλλά εκτός από τις απουσίες του είχε να αντιμετωπίζει και την καλοστημένη, μαζική άμυνα της Αγίας Νάπας, η οποία έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Είναι χαρακτηριστικές οι δύο κίτρινες κάρτες που πήραν παίκτες της από το πρώτο κιόλας ημίχρονο για καθυστερήσεις.

Η Αγία Νάπα αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε στον ΑΠΟΕΛ να πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε, αυξάνοντας την πίεση στους γηπεδούχους. Εφραίμ και Σωτηρίου είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες των «γαλαζοκίτρινων» στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ κατά διαστήματα να πιέζει αρκετά για το γκολ. Θα μπορούσε να το είχε πετύχει αν δεν σημάδευε το δοκάρι ο Σωτηρίου στο 42′ ή αν δεν υποδεικνυόταν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Ρίισε στις καθυστερήσεις πριν σεντράρει στην καρδιά της περιοχής.

Ένα μακρινό σουτ του Θεοδώρου που δεν ανησύχησε τον Πάρντο ήταν η μοναδική στιγμή που η Αγία Νάπα έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο. Δεν άλλαξε τακτική στο δεύτερο, ακόμη και μετά το γκολ του Γιώργου Εφραίμ στο 60′, ένα γκολ με συρτό σουτ εκτός περιοχής, με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διασπάσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων.

Ο ΑΠΟΕΛ κυνήγησε και δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και θα μπορούσε να το πετύχει από τα 11 βήματα, αλλά ο Κώστας Ψευδιώτης του αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Εφραίμ από τον Ρόχας. Δεν τα κατάφερε ούτε στις λίγες πάντως ευκαιρίες που είχε στο τελευταίο ημίωρο, στο οποίο προσπάθησε να απειλήσει και η Αγία Νάπα με τον Παναγιότοφ και τον Κολοκούδια. Ένα φάουλ του Κακά στο 90′ ήταν αρκετό για να ξεκινήσει με γκέλα και το 2015 για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κολοκούδιας με εκπληκτική εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 91′, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ και τον πολύτιμο βαθμό.

MVP: Κολοκούδιας. Δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου (δεν υπήρχαν και πολλοί που να ξεχώρισαν, είναι η αλήθεια), αλλά ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα με το γκολ του στις καθυστερήσεις.

UP: Εφραίμ. Ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες του ΑΠΟΕΛ, πέτυχε το γκολ, θα μπορούσε να είχε κερδίσει και πέναλτι.

DOWN: Η διαιτησία σε ένα θεωρητικά… από παιχνίδι είχε λάθη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γκολ του Κολοκούδια στις καθυστερήσεις.

Οι ενδεκάδες:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Παπάζογλου (58′ Αλεξάνδρου), Αμορίν, Κακά, Ρίισε, Γκόμες, Μοράις, Εφραίμ (71′ Ντε Βινσέντι), Σέρτζιο, Τζεμπούρ, Σωτηρίου (79′ Αρτυματάς).
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αθανασίου, Φίλγκειτ, Ψιάνος (86′ Μέσιος), Χάμπερ (60′ Γεωργίου), Μάρτσεφ Κολοκούδιας, Φούσκο, Ρόχας, Θεοδώρου (84′ Ρομούλο), Παναγιότοφ, Μαρκόφσκι.

Αναλυτικά για την 15η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος έχουμε:
Σάββατο
ΑΕΚ Λάρνακας – Ομόνοια 0-1 (76’ Κολαούτι / 30’,90+3’ Ποτέ, 72’ Ασίς)
Δόξα Κατωκοπιάς – Οθέλλος 0-0
Κυριακή
Απόλλων Λεμεσού – ΑΕ Λεμεσού 3-3 (79’ Τουράμ, 90’ Γκιέ, 90’+5 Μερκής / 30’,58’ Ταγκμπατζούμι, 88’ Σταύρου)
Ανόρθωση – Ερμής Αραδίππου 2-0 (17’ πεν. Κάλβο, 42’ Γκαρσία)
Εθνικός Άχνας – Νέα Σαλαμίνα 1-1 (85’ Βάλντο/44’ Γκριγκαλασβίλι)
Δευτέρα
ΑΠΟΕΛ – Αγία Νάπα 1-1 (60’ Εφραίμ/90’+1 Κολοκούδια)

Η βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 32
2. Απόλλων 32
3. Ερμής 26
4. ΑΕΚ 25
5. Ομόνοια 25
6. Ανόρθωση 22
7. Εθνικός 20
8. ΑΕΛ 19
9. Νέα Σαλαμίνα 14
10. Οθέλλος 12
11. Δόξα 11
12. Αγιά Νάπα 9

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά άρθρα