Οι κρυφές δημοσκοπήσεις: Τι λένε για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Παπανδρέου

6 Ιανουαρίου 2015

Στα κομματικά επιτελεία μελετούν με προσοχή τα τελευταία στοιχεία των εν εξελίξει δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν τις τελευταίες τάσεις του εκλογικού σώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida που προκύπτουν από συγκλίνουσες εκτιμήσεις εταιρειών δημοσκοπήσεων και εκλογικών επιτελείων αρκετών κομμάτων, διαπιστώνεται κλιμακούμενη αύξηση της πόλωσης. Πρώτο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται κοντά στο 30% αλλά μακριά από την αυτοδυναμία, διατηρώντας ένα προβάδισμα της τάξης του 3% από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. 

Η αύξηση της πόλωσης έχει ως αποτέλεσμα να συμπιέζει τα μικρά κόμματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνουν μάχη για την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για το ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη η εκτίμηση μεγέθους είναι της τάξης του 5,5%-7%.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου κάνει προσπάθεια να εισέλθει στη Βουλή καθώς κινείται -με αναγωγές- στο 2% με 3%. Οπως προκύπτει από τα ποιοτικά στοιχεία, η κύρια δεξαμενή απ’ όπου αντλεί ψήφους είναι το ΠΑΣΟΚ.Πηγή: Οι κρυφές δημοσκοπήσεις -Τι λένε για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Παπανδρέου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/185623/oi-kryfes-dimoskopiseis-ti-lene-gia-syriza-pasok-potami-papandreoy#ixzz3O2TCgmhH


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ