Απέναντι στον Μπλάτερ και ο Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν (video)

Βρήκε… αντίπαλος ο Ζεπ Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA και αυτός είναι ο πρίγκηπας της Ιορδανίας, Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου . Ο Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν έχει αντίπαλο και τον Ζερόμ Σαμπάν.

Ο νυν πρόεδρος της FIFA ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της πέμπτης συνεχούς θητείας του στην FIFA, αλλά άκουσε τον Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν να επισημοποιεί της υποψηφιότητάς του.
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της FIFA γιατί πιστεύω ότι είναι ώρα να απομακρυνθούμε από την διαμάχη για τη διοίκηση και να επικεντρωθούμε ξανά στον αθλητισμό. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Ήρθε μετά από προσεκτική μελέτη και πολλές συζητήσεις με αξιοσέβαστα μέλη της FIFA, εδώ και λίγους μήνες. Το μήνυμα που άκουσα ξανά και ξανά, ήταν ότι είναι ώρα για αλλαγή.
Το παιχνίδι του κόσμου χρειάζεται μία παγκόσμια διοίκηση, μία παγκόσμια ομοσπονδία που να είναι οργανωτική στις υπηρεσίες της, ένα μοντέλο ηθικής, διαφάνειας και καλής διακυβέρνησης», υπογράμμισε με δήλωσή του πρίγκηπας της Ιορδανίας!

Ο Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν από το 1998 είναι ο τρίτος γιος βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεΐν, και είναι εκπρόσωπος της Ασίας στην FIFA από το 2011.
Το αρνητικό για τον 78άχρονο νυν πρόεδρο της FIFA είναι πως έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ . Ειδικά για την τελευταία διοργάνωση και με το σκάνδαλο διαφθοράς που είχε ξεσπάσει…  

Να θυμίσουμε πως οι Ζεπ Μπλάτερ, Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν και Ζερόμ Σαμπάν θα διεκδικήσουν την προεδρία της FIFA στις 29 Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα