Τούρτα σοκολάτας με βασιλόπιτα

<h1 class="postitle"><strong style="font-size: 10px;">ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ:</strong></h1>
<p><span>- 1 βασιλόπιτα 500γρ.</span><br /><span>- 300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο ΙΟΝ</span><br /><span>- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή</span><br /><span>- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA</span><br /><span>- ξύσμα από 1 πορτοκάλι</span></p>
<p><strong>ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:</strong><br /><span>- 200 γρ. ζάχαρη</span><br /><span>- 200 γρ. νερό</span><br /><span>- 20 γρ. λικέρ πορτοκάλι</span></p>
<p><span><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤHN ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ:</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span><span>Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.</span><br /><span>Για την κρέμα, τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.</span></span>Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 150 γρ. κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος, έως ότου πάρει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την αναμειγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.</p>
<p style="text-align: justify;"><span><span>Κόβουμε σε λεπτές φέτες την βασιλόπιτα, αφαιρώντας τα εξωτερικά σημεία. Τοποθετούμε μια στρώση σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και σιροπιάζουμε.</span><br /><span>Αδειάζουμε στη φόρμα τη μισή κρέμα σοκολάτας και προσθέτουμε άλλη μια στρώση βασιλόπιτας. Σιροπιάζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε και τις τελευταίες φέτες βασιλόπιτας. Σιροπιάζουμε και βάζουμε την παραλληλόγραμμη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε.</span></span></p>
<p style="text-align: left;"><span><br /></span></p>
<p style="text-align: left;"><span>http://www.glykes-alchimies.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα