Πόνος στις σάλπιγγες και εμετός. Τι συμβαίνει;

7 Ιανουαρίου 2015
Κατερίνα, 33 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα γιατρέ και χρόνια πολλά. Θέλω τη γνώμη σας. Ένα μήνα έχω καθυστέρηση, έχω συχνά τσιμπιματάκια στις σάλπιγγες και προ ημερών πονάκια κάνω ανα δυο μέρες, εμετό μόνο υγρά και πρήξιμο στο στήθος. Έχω κάνει δυο τεστ αλλά αρνητικά. Να συμπληρώσω ότι έχω πολυκυστικες ωοθήκες και ζω σε χωριό και δεν έχουμε γυναικολόγο. Σας ευχαριστώ.

Στο ερώτημα απάντησε ο Πάνος Αντσακλής Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ευχαριστούμε πολύ για το e-mail σου και χρόνια πολλά και σε εσένα.

Κάθε γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας που έχει καθυστέρηση αρκετές ημέρες στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης. Όπως μας αναφέρεις έχεις κάνει ήδη δύο και έχουν βγει και τα δύο αρνητικά. Η πιθανότητα λοιπόν εγκυμοσύνης έχει πρακτικά αποκλειστεί, άλλα αν θέλεις να είσαι απολύτως σίγουρη μπορείς να κάνεις και μία εξέταση αίματος (βήτα χοριακή), αν και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι και αυτή η εξέταση αρνητική.

Αν το τεστ βγει θετικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου. Εφόσον λοιπόν, το τεστ είναι αρνητικό, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο όπως αναφέραμε, θα πρέπει να περιμένεις λίγες ημέρες να έρθει η περίοδος σου. Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο εμμηνορρυσιακός τους κύκλος ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται αρκετά αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά θα παρακολουθείς την περίοδό σου και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο.

Αυτό που θα σε συμβουλεύαμε ωστόσο είναι να δεις ή τουλάχιστον να μιλήσεις με κάποιον γιατρό, εφόσον έχεις εμέτους και πόνους στην κοιλιά σου. Δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη που μπορεί προκαλέσει τέτοια συμπτώματα, αλλά μπορεί το αίτιο να είναι άλλης γυναικολογικής ή και μη γυναικολογικής αιτιολογίας και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ένας γιατρός μόνο μετά από τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού και μία ολοκληρωμένης κλινικής εξέτασης.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
κατι***** ****
00:23 Κυριακή 21/08/2016
ειμαι 47 χρονων και εχω μπει στην κλιμακτηριο 2 χρονια απο πριν και τωρα ποναω πολυ οταν ερεθιζωμαι και οταν τελειωνω στον ερωτα στην αριστερη κατω χαμηλα κοιλια σαλπιγκα ειναι ωοθηκη δεν γνωριζωενα πονομουδιασμα εντονο για μερικα λεπτατι μπορει να ειναι αυτοευχαριστω πολυ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ