Στη Μπορούσια Ντίσελντορφ και την επόμενη χρονιά ο Γκιώνης!

Ανανέωση συμβολαίου στην ημέρα των γενεθλίων του! Ο Παναγιώτης Γκιώνης ήρθε σε νέα συμφωνία με την Μπορούσια Ντίσελντορφ και θ’ αγωνίζεται με τα χρώματά της και τη σεζόν 2015-2016! Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες και ο Έλληνας πρωταθλητής φεύγοντας από τη Γερμανία τη Δευτέρα πήρε μαζί του το τελικό συμβόλαιο, που πρότεινε η διοίκηση. Συμπτωματικά απάντησε καταφατικά στην ομάδα σήμερα, που κλείνει το 35ο έτος της ηλικίας του και θα δώσει υπογεγραμμένα τα συμβόλαια την προσεχή Κυριακή, που θα επιστρέψει στο Ντίσελντορφ. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει η καλύτερη ομάδα, στην οποία έχω αγωνιστεί ποτέ, δικαιώνει τις προσπάθειές μου και μου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Γκιώνης.
   
Λειτουργώντας πάντα σε επαγγελματικά πλαίσια οι ομάδες στη Γερμανία φροντίζουν από νωρίς αυτά τα θέματα. Ο Γκιώνης είχε κλείσει πέρσι τη μεταγραφή του στη Μπορούσια πριν ακόμα μπει το 2013 και τώρα συζήτησε πρώτη φορά για ανανέωση συνεργασίας με τη διοίκηση από τις αρχές Δεκεμβρίου παρότι η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Μάιο! Μετά το Κύπελλο Γερμανίας, όπου η Μπορούσια κατέκτησε την πρωτιά και ο Γκιώνης συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία, η κουβέντα συνεχίστηκε και οι Γερμανοί έδειξαν έμπρακτα ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία του Έλληνα άσου. Άλλωστε χάρη και στις δικές του σπουδαίες εμφανίσεις κρατούν γενικά το αήττητο στη φετινή σεζόν! Του πρότειναν νέο μονοετές συμβόλαιο με εξαιρετικές οικονομικές απολαβές και ο Γκιώνης δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Πέρα από το οικονομικό άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα δεν θα αλλάξει, θα έχει το ίδιο υψηλές φιλοδοξίες με πρώτο παίκτη τον ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ (κι επίσης τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα και τον Ινδό Καμάλ Ατσάντα), το κλίμα είναι πολύ φιλικό και το κλαμπ έχει απολύτως επαγγελματική λειτουργία. «Το ήθελα πολύ να συνεχίσω σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τα πράγματα είναι πολύ επαγγελματικά, όλα τα μέλη της ομάδας είμαστε δεμένα μεταξύ μας και υπάρχει ωραία σχέση και με τους φιλάθλους», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο κορυφαίος Έλληνας πρεσβευτής. Η επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα των πρωταθλητών Γερμανίας θα είναι την άλλη Πέμπτη στη Γαλλία εναντίον της Ποντουάζ. Ο Γκιώνης θα συναντήσει την πρώην ομάδα του στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
* Με ήττα άρχισε η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη τους αγώνες της στον 2ο γύρο της Α1 κατηγορίας της Ιταλίας. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής έχασε την Τρίτη 4-1 εκτός έδρας από την Κάστελ Γκοφρέντο και τώρα βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Η Παπαδάκη νίκησε στο πρώτο της παιχνίδι την Μπιάνκα Μπράκο με 3-2 σετ κι έχασε στο δεύτερο από τη Μιχαέλα-Σουζάνα Ίνσεα με 3-0.
 
* Ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία το πρώτο μέρος της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας γυναικών, όπου αγωνίζεται η Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου με την ομάδα του Ρότερνταμ. Η Θεσσαλονικιά πρώην διεθνής έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο λόγω των σπουδών της στην ολλανδική πόλη. Γι’ αυτόν τον λόγο αγωνίστηκε μόνο σε τρία παιχνίδια συνολικά και μάλιστα χωρίς καθόλου προπόνηση. Τελικά είχε προσωπικό απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες. Οι δέκα ομάδες του πρωταθλήματος έπαιξαν μεταξύ τους μία φορά, η Ρότερνταμ κατέλαβε την 6η θέση και συνεχίζει στην επόμενη φάση. Τώρα οι έξι πρώτες ομάδες θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους και εκείνες, που θα τερματίσουν στην πρώτη 4άδα θα πάρουν μέρος σε πλέι οφ. Το πρόβλημα του χρόνου παραμένει βεβαίως για τη Σωτηροπούλου κι έτσι δεν γνωρίζει αν και πόσες φορές θα μπορέσει να ενισχύσει ξανά την ομάδα της στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα