«Έφυγε» ο Γιάννης Παπαντωνίου

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Παπαντωνίου, ένας θρύλος των ελληνικών γηπέδων και του Παναθηναϊκού . Επαιξε ποδόσφαιρο στην μεταπολεμική Ελλάδα και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ντριμπλέρ που ανέδειξαν τα γήπεδα της χώρας.

 

Ο Παπαντωνίου αγωνιζόταν στο κέντρο ως μέσα δεξιά και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1949, 1953) και δύο Κύπελλα (1949, 1953) με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έπαιξε από το 1945 ως το 1958.

 

Με την Εθνική ομάδα αγωνίστηκε 15 φορές, κάνοντας ντεμπούτο στο περίφημο φιλικό της Ελλάδας με την Τουρκία στις 23 Απριλίου 1948, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον Γιάννη Παπαντωνίου θα γίνει την Παρασκευή (9/1) στις 15:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον «Δάσκαλο»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

 

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά συγκινημένη τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιάννη Παπαντωνίου που αγωνίστηκε στην πρώτη μεταπολεμική ομάδα του Παναθηναϊκού το 1945 και τίμησε με την προσωπικότητα και τη σπάνια τεχνική του κατάρτιση το «Τριφύλλι» και την Εθνική.

 

Γεννημένος το 1928, ο Γιάννης Παπαντωνίου είχε πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ξεσήκωνε την κερκίδα με την τεχνική του και αγαπήθηκε από τους συμπαίκτες του, με τους οποίους κατέκτησε στη Λεωφόρο τους πρώτους μετακατοχικούς τίτλους.

 

Μαζί με τον Νίκο Σίμο, τον Μαθιό Βιτάλη και άλλους άσους έκανε τον Παναθηναϊκό «ομάδα πανελλήνιας ακτινοβολίας που συνήρπασε τα πλήθη των φιλάθλων» και κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Στην Εθνική αγωνίστηκε 15 φορές κάνοντας ντεμπούτο το 1948.

 

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον Γιάννη Παπαντωνίου θα γίνει αύριο στις 15:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

 

Αιωνία σου η μνήμη ‘‘Δάσκαλε’’».

Σχετικά άρθρα