Πασκουάλ: «Πρέπει να ανακάμψουμε»

Η Μπαρτσελόνα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της. Βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα και πάει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μετρώντας τρεις σερί ήττες.

Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του επιβάλλεται να κερδίσει ενώ για τους Αμπρίνες και Όλεσον, η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος αντίπαλος. Είναι σημαντικό ματς. Πρέπει να ανακάμψουμε. Οι τρεις διαδοχικές ήττες που έχουμε κάνουν το αυριανό παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι ότι αν νικήσουμε, θα σημαίνει πως θα είμαστε καλά. Αλλά έχουμε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και πρέπει να νικήσουμε», είπε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Για το αν θα αγωνιστούν οι Άλεξ Αμπρίνες και Μπραντ Όλεσον: «Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή τους. Το βέβαιο είναι πως αν παίξουν, δεν θα είναι 100% έτοιμοι. Ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν λίγο. Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία, θα πρέπει να ηγηθούν και να μεταφέρουν την ηρεμία και την τεχνογνωσία στους νέους. Στις ήττες που ζήσαμε, χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων και έτσι χάσαμε τα σουτ που θα μπορούσαν να αλλάξουν το momentum».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης κάνει αποτελεσματικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού . Για να νικήσουμε, θα πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση . Σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει το “δεν πειράζει”. Ή παίζεις καλά ή δεν νικάς. Οφείλεις να είσαι καλός παντού. Σε άμυνα, ταχύτητα, σε όλα. Ό,τι καταφέραμε στο παρελθόν, το κάναμε γιατί ήμασταν καλοί».

Για τον Παναθηναϊκό: «Οι Έλληνες παρουσιάζουν μια αστάθεια, που τους κάνει επικίνδυνους. Νίκησαν 83-76 τη Μακάμπι, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, αλλά παρ’ ότι εξέπληξαν στην Ευρώπη με τη νίκη επί των πρωταθλητών, σε ματς που έχαναν στο μεγαλύτερο διάστημα, έχασαν στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό (27/12) και μετά στις 4/1 υπέστησαν βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη, από τον ΠΑΟΚ».

Σχετικά άρθρα