Συγκλονισμένοι και στην Παρί

Συγκλονισμένοι είναι και στην Παρί Σεν Ζερμεν με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Ο Λοράν Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Μπαστιά, αναφέρθηκε στο μακελειό στην πρωτεύουσα μετά και την επίθεση στο περιοδικό «Charlie Hebdo» τζιχαντιστές και τόνισε: «Οι παίκτες είναι πρώτα άνθρωποι και πολίτες…». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ… Κατά τα άλλα, ο Λοράν Μπλάν ανέφερε πως οι Εζεκίελ Λαβέτσι και Έντισον Καβάνι (έχουν τιμωρηθεί από την διοίκηση, επειδή άργησαν να επιστρέψουν από την άδειά τους μετά τα Χριστούγεννα) θα ενσωματωθούν στην ομάδα μετά και τον αγώνα με τη Μπαστιά, ενώ τόνισε πως ο Τιάγκο Μότα δεν έχει επιθυμία να αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Επίσης, ανέφερε ότι ο Μούσα Σισόκο δεν είναι ο παίκτης που θέλουν να αποκτήσουν οι πρωταθλητές Γαλλίας.
«Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις και να κάνει προπονήσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όπως και για εσάς τους δημοσιογράφους υποθέτω… Η ζωή συνεχίζεται και η πιο τρανή απόδειξη είναι πως είμαστε όλοι μας εδώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να προπονηθούμε για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, προσπαθώντας να παραμερίσουμε τη λύπη μας. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η αλληλεγγύη όλων μας είναι αυτονόητη, νομίζω από όλες τις ομάδες και όλους τους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές είναι πρώτα άνθρωποι και πολίτες», υπογράμμισε ο Λοράν Μπλαν… Για τους Καβάνι και Λαβέτσι ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε: «Έκαναν λάθος. Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουνε. Είναι επαγγελματίες. Δεν σεβάστηκαν τον σύλλογο και τους συμπαίκτες τους. Θα πρέπει να δουν με θετικό τρόπο όσα έγιναν και να ενταχθούν ομαλά στην ομάδα. Θα γίνει την επομένη του αγώνα με τη Μπαστιά». Να θυμίσουμε πως οι δυο διεθνείς άσοι έχασαν το ταξίδι της Παρί Σεν Ζερμέν στο Μαρόκο και το φιλικό με την Ίντερ μετά τα Χριστούγεννα, καθώς δεν επέστρεψαν εγκαίρως από την άδειά τους. Για τον Τιάγκο Μότα και το ενδεχόμενο ο παίκτης να θέλει να φύγει από την Παρί ο Λοράν Μπλαν είπε: «Μιλήσαμε με τον παίκτη την Πέμπτη και δεν υπάρχει τέτοια επιθυμεία από μέρος του. Εκτός αυτού θέλω να σα πω ότι ο Μούσα Σισοκό δεν είναι περίπτωση παίκτη που θέλουμε. Εδώ και τρεις μέρες υπάρχουν φήμες γύρω από το όνομά του, δεν ξέρω από πού πήρατε αυτές τις πληροφορίες».
Ο Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ δήλωσε για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι: «Είναι σοκαρισμένος από όλα αυτά που έχουν συμβεί, όπως και όλοι στην ομάδα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από συγγενείς μου που ανησύχησαν. Όλος ο κόσμος στην πόλη και στην χώρα βιώνει μια τραγωδία και θέλουν την υποστήριξη μας. Είναι δύσκολο να πω κάτι άλλο για αυτό το θέμα. Είναι πολύ σοκαριστικό ότι συνέβη»…
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας…Η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας στο προπονητικό κέντρο και στο γήπεδο των πρωταθλητών να αυξηθούν, μετά τα όσα τραγικά βιώνει η πρωτεύουσα με την επίθεση δολοφονίας και στο περιοδικό «Charlie Hebdo». Έτσι, από την Πέμπτη μπορεί κάποιος να δει να πολλούς άνδρες της ασφάλειας στους χώρους της ομάδας… Αυτό το μέτρο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Αναβολές σε αγώνες Την ίδια ώρα πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν όλα τα παιχνίδια σε ερασιτεχνικές κατηγορίες στο Παρίσι αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας! Αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας. Δεν μιλάμε μόνο για αγώνες που γίνονται στο πλαίσιο τοπικών πρωταθλημάτων της χώρας, ή για μικρότερες ηλικίες, αλλά και για δραστηριότητες που διεξάγονται για την ψυχαγωγία Γάλλων πολιτών, όπως διάφορα τουρνουά…

Σχετικά άρθρα