Στην Ίντερ ο Σακίρι, ανανέωσε ο Κόβατσιτς

«Διπλό»… χτύπημα πραγματοποίησε η Ίντερ την Παρασκευή, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Σερντάν Σακίρι για τεσσερισήμισι χρόνια, ενώ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ματέο Κόβατσιτς έως το 2019!
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι «νερατζούρι» θα έπαιρναν τον Ελβετό άσο δανεικό από τη Μπάγερν μέχρι το τέλος της σεζόν και, στη συνέχεια, θα τον αγόραζαν, αφού θα είχε μπει στο συμβόλαιο και σχετική οψιόν. Τελικά, η ομάδα του Μιλάνου απέκτησε τον 23χρονο επιθετικό. Πρόκειται για νέα σημαντική προσθήκη, μετά από αυτή του Λούκας Ποντόλσκι (ήρθε δανεικός από την Άρσεναλ, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι).Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ίντερ αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Σερντάν Σακίρι είναι πλέον παίκτης της Ίντερ. Ο Ελβετός διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσερισήμισι χρόνων, έως τις 30 Ιουνίου 2019. Εκ μέρους όλων των ανθρώπων του συλλόγου, θα θέλαμε να ευχηθούμε ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα στον Σακίρι. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Μπάγερν Μονάχου και την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για την βοήθειά τους προκειμένου η συμφωνία να ολοκληρωθεί θετικά και γρήγορα». Την Παρασκευή ο Σακίρι πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της Ίντερ.

Δηλώσεις για τη μεταγραφή του Σερντάν Σακίρι έκανε και ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε, ο οποίος τόνισε πως ο διεθνής άσος ήθελε να πάει μόνο στην Ίντερ και γι’ αυτό οι Βαυαροί απέρριψαν την πρόταση της Λίβερπουλ. Πρόταση που έφτανε τα 20εκ. ευρώ και ήταν μεγαλύτερη από αυτή των «νερατζούρι». «Γιατί απέρριψα πρόταση 20 εκατ. ευρώ από τη Λίβερπουλ; Δε χρωστάω εξηγήσεις σε κανέναν, αλλά αν θέλετε πραγματικά να ξέρετε, είναι πολύ απλό. Το παιδί ήθελε μόνο να πάει στην Ίντερ, το ίδιο κι εμείς. Τέλος της ιστορίας», ήταν τα λόγια του άλλοτε επιθετικού των «νερατζούρι» που, στη συνέχεια, τόνισε ότι κι εκείνος όταν ήταν παίκτης απέρριψε αρκετές ομάδες για να πάει στο Μιλάνο: «Κι εγώ αρνήθηκα προτάσεις από τη μισή Ευρώπη όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, προκειμένου να πάω στην Ίντερ. Η Ίντερ είναι η Ίντερ».
Την ίδια ώρα η Ίντερ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ματέο Κόβατσιτς, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο, που λήγει το 2019, σύμφωνα με την ανακοίνωση των «νερατζούρι»… Ο Κροάτης άσος και οι «νερατζούρι» μιλούσαν εδώ και καιρό για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήθελε να παραμείνει στο, παρά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Φέτος ο 20άχρονος μέσος έχει παίξει σε 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει επτά γκολ.
****
Η Κάλιαρι απέκτησε τον 28χρονο Σέρβο γκολκίπερ Ζέλικο Μπρκιτς με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε ως τον Ιούνιο του 2015.****
Η Νάπολι παρουσίασε τους Μανόλο Γκαμπιαντίνι ( Σαμπντόρια) και Ίβαν Στρίνιτς (Ντνιέπρ) το απόγευμα της Παρασκευής η Νάπολι. «Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις αλλά να πω μόνο πως στο τέλος κάθε αγώνα η φανέλα θα είναι πάντα ιδρωμένη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός επιθετικός… Από την πλευρά του ο Κροάτης αριστερός μπακ ανέφερε: «Κατάλαβα τη θέρμη των Ναπολιτάνων βλέποντας χιλιάδες οπαδούς στο Σαν Πάολο για την προπόνηση».****
Τον Κάνι, που πήρε από την Βιγιαρεάλ, παρουσιάσε και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο νέος άσος των «ροχιμπλάνκος» υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο να απορρίψεις πρόταση από την Ατλέτικο. Δεν περίμενα πραγματικά αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος μου είναι να εκμεταλλευτώ όλο τον χρόνο που θα πάρω».

Σχετικά άρθρα