Μύλος με το συμβόλαιο του Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε τονίσει ότι ποτέ δε θα αγωνιστεί σε ανταγωνιστικό, της Τσέλσι, σύλλογο. Όμως κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη αφού ο 36χρονος μέσος υπέγραψε για την θυγατρική της Μάντσεστερ Σίτι στη Νέα Υόρκη, για δύο χρόνια.
Όμως δεν ήταν αυτή η αλήθεια. Ούτε ότι ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στους Πολίτες μέχρι το τέλος του 2014. Η αλήθεια είναι ότι ο Λάμπαρντ υπέγραψε ένα προσύμφωνο με τη Νιου Γιορκ Σίτι και αναμενόταν να φορέσει τη φανέλα της από την 1η Ιανουαρίου.
Όμως στη συνέχεια αποφάσισε να παραμείνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στους πρωταθλητές Αγγλίας. «Μίλησα με τον Φεράν Σοριάνο και ήταν για τη Νέα Υόρκη. Δεν υπήρξε συζήτηση για την Σίτι. Για να είμαι ειλικρινής, όταν σκέφτηκα ότι θα είμαι 5-6 μήνες εκτός δράσης, θεώρησα ότι ήταν μια συμφέρουσα ευκαιρία. Ότι θα ήταν ένα καλό διάλειμμα. Σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να προπονούμε με την Τσέλσι.»
Η μόνη δεσμευτική πρόταση που υπέγραψε ήταν με τη Σίτι, διάρκειας ενός έτους με ένα διάλειμμα, που θα τον έστελνε στους Αμερικανούς τον Ιανουάριο. Η Σίτι έσβησε αυτόν τον όρο όμως καθώς θεωρείται αναγκαίος για την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι.
«Ορκίζομαι ότι αν πήγαινα στο Στάμφορντ Μπριτζ και με γιουχάιζαν για 90 λεπτά και πετύχαινα το νικητήριο γκολ, πάλι δεν θα πανηγύριζα. Ποτέ δε θα πανηγύριζα κατά της Τσέλσι. Θα ήταν γελοίο»

Σχετικά άρθρα