Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τη σαλάτα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ</li>
<li>50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα</li>
<li>15 γρ. γλυκόζη</li>
<li>200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη</li>
<li>30 γρ. προσούτο, τραγανό</li>
<li>50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους</li>
<li>εστραγκόν, φύλλα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για τη βινεγκρέτ</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>180 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο</li>
<li>20 γρ. μουστάρδα ντιζόν</li>
<li>30 γρ. μουστάρδα με κόκκους</li>
<li>50 γρ. μέλι</li>
<li>50 γρ. νερό</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. <span>Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.</span></p>
<p>Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ</strong></p>
<p>Τοποθετούμε όλα τα υλικά – εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό –  στον κάδο του μπλέντερ. </p>
<p>Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.</p>
<p>Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.</p>
<p> </p>
<p>http://www.yiannislucacos.gr/</p>

Σχετικά άρθρα