Τζαβέλλας: «Υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης τονίζοντας πως την ευθύνη την έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου” και συμπλήρωσε πως οι “ασπρόμαυροι” είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα.
Οι δηλώσεις του:
Για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης: «Κοιτάξτε, το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς απόψε, δεν ήρθαμε εδώ. Δεν ήρθαμε σαν ΠΑΟΚ, δεν ήρθαμε σαν ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν απλά μια κακή ημέρα, ήταν κάτι περισσότερο και αυτό θα πρέπει να είναι, που μας προβληματίζει. Όλες οι ομάδες έχουν κακές ημέρες, όμως αυτό ήταν κάτι παραπάνω σήμερα».
Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Κοιτάξτε, όλες οι ομάδες περνούν ένα ντεφορμάρισμα, σίγουρα. Έχουν καλές περιόδους και κακές. Όμως το θέμα μας είναι το σημερινό παιχνίδι και πως φτάσαμε εδώ. Δε νομίζω πως την ευθύνη για το σημερινό παιχνίδι την έχει η διοίκηση, γιατί δεν έχει κάνει μετεγγραφές, όπως βγαίνουν και γράφουν, ούτε νομίζω πως την έχει προπονητής, γιατί δεν έβαλε αυτόν δεξιά και αυτόν αριστερά. Νομίζω πως σε αυτό το παιχνίδι, όποιοι και αν έμπαιναν να παίξουν και όπως και αν έπαιζαν, θα έπρεπε να παίξουν σαν ΠΑΟΚ. Εμείς δεν παίξαμε σαν ΠΑΟΚ και είμαστε αυτοί που φταίμε. Δε φταίει κανένας άλλος για το σημερινό παιχνίδι».
Για την αντίδραση που θα πρέπει να βγάλει ο ΠΑΟΚ: «Είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε αντίδραση. Είμαστε μεγάλη ομάδα. θα μπορούσαμε πάλι σήμερα να λέμε για κάποιους άλλους παράγοντες, που επίσης κάθε εβδομάδα τους έχουμε απέναντί μας και είμαστε στην ουσία μόνοι μας, όμως εγώ προτιμώ όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, στην οικογένειά μου, στο σπίτι μου, στην ομάδα μου δηλαδή, να το λύνουμε εσωτερικά και να βλέπουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε μια ομάδα, που έχει μάθει να ζει με ψέματα, δεν έχει μάθει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και για αυτό ερχόμαστε εδώ σε εσάς, όποτε δεν είμαστε καλοί, όποτε έχουμε κάνει λάθη και λέμε πως έχουμε κάνει λάθη. Δεν προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από τίποτα».
Για τις αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας: «Κοιτάξτε, ο κόσμος έχει μεγάλη δίψα για ένα πρωτάθλημα, για ένα Κύπελλο, όπως έχουμε και εμείς. Όποιος πιστεύει πως εμείς δε θέλουμε ένα πρωτάθλημα ή ένα Κύπελλο, είναι λάθος. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι μετά από μια τέτοια ήττα θα υπάρχει δυσαρέσκεια, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε. Δε θέλω να πω συγγνώμη. Νομίζω πως η συγγνώμη περισσότερο εξοργίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά βοηθάει. Το θέμα είναι να κάτσουμε να δούμε τι συμβαίνει και να βοηθήσουμε πρώτα από όλα την ομάδα».
Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Καλλονή: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάτσουμε και να δούμε όλα αυτά, που σας είπα πριν. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στην Καλλονή και να κερδίσουμε, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από την Καλλονή. Όπως θεωρώ πως ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα Τρίπολης, πριν το σημερινό παιχνίδι, στα χαρτιά δηλαδή, όπως λέτε και εσείς. Γιατί στον αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος και μας κέρδισε δίκαια. Δε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο, για να κάνουμε πάλι τέτοιες δηλώσεις μετά το παιχνίδι με την Καλλονή».
Για την πίεση που έχουν οι «ασπρόμαυροι»: «Αυτό υπάρχει σίγουρα. Είπαμε από την αρχή της χρονιάς, ότι είμαστε μια νέα ομάδα, ότι θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε αυτό που μπορούμε. Πήγαμε ανέλπιστα καλύτερα και δε μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο ότι κοιτάξτε να δείτε κάτι, ήμασταν μέχρι εδώ. Δεν ήμασταν για πρώτοι, είμαστε πρώτοι και να το γυρίσουμε ξαφνικά όλο αυτό, επειδή ένα παιχνίδι το χάσαμε, στην ουσία με κατεβασμένα τα χέρια. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Αύριο μπορεί να είμαστε πάλι πρώτοι, αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός ή φέρει ισοπαλία να είμαστε μαζί του θα ανασυγκροτηθούμε για την Τετάρτη».

Σχετικά άρθρα