«Να προσαρμοστούμε στις συνθήκες πίεσης του Ολυμπιακού»

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στην ένταση και στην ενέργεια και στις συνθήκες πίεσης που δημιουργεί ο Ολυμπιακός», επισήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη, για την αυριανή (12/1, 6 μ.μ., ΟΤΕ Sport 3) αναμέτρηση της ομάδας του στο ΣΕΦ. Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Βασίλη Σίμτσακ, που δεν ταξίδεψε στην Αθήνα λόγω ενοχλήσεων στην μέση.
Ο Πρίφτης στις δηλώσεις του επισήμανε ότι το βασικό «όπλο» των «ερυθρόλευκων» είναι το τρανζίσιον παιχνίδι τους:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, καθώς ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Εμείς καλούμαστε να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό μετά από μία αρκετά μεγάλη διακοπή».
Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην ένταση και στην ενέργεια, καθώς και στις συνθήκες πίεσης που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, να αποφύγουμε τα λάθη και να είμαστε οργανωμένοι στην επίθεση».
Σχετικά με τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το τρανζίσιον παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ένα από τα βασικά όπλα του και πρέπει να το ελέγξουμε. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ και πρέπει να είμαστε συνεπείς σε συγκεκριμένους παίκτες που είναι οι βασικοί δημιουργοί σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».
Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Σκοπός μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και κυρίως να βελτιώσουμε τομείς που αφορούν το δικό μας παιχνίδι».
Η καλή εμφάνιση είναι στόχος των «κίτρινων» σύμφωνα με τον Κώστα Χαρίση. Οι τοποθετήσεις του 36χρόνου σέντερ του Άρη: 
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Εμείς ερχόμαστε από μεγάλο κενό, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και θέλουμε μία καλή εμφάνιση στο ΣΕΦ».
Σχετικά με το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πρέπει να εμφανιστούμε πολύ συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούμε. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες η συγκέντρωση για 40’ είναι το κλειδί».
Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει ένα δυνατό σημείο στο παιχνίδι του, αλλά πολλά. Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πλήρης ομάδα».
Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να κάνουμε σωστές επιθέσεις ώστε να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να τρέξει. Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για κάτι καλό».

Σχετικά άρθρα