Σαλάτα μαρούλι με μήλο και ξηρούς καρπούς

12 Ιανουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 45 ml χυμό λεμόνι
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 1 μαρούλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 1 μήλο
  • 30 γρ. αμύγδαλα ανάλατα φιλέ
  • 60 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

 

Σε ενα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού, το λάδι και 1/4 κ.γ. αλάτι.

Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά ώστε να αναμιχθούν καλά τα αρώματα και οι γέυσεις.

Στο μεταξύ κόβουμε τους χουρμάδες σε φετούλες και το μήλο σε μικρά μπαστουνάκια.

Προσθέτουμε στη σαλάτα τους χουρμάδες, τα μήλα, τα αμύγδαλα και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

 

http://www.cookbox.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ