«Να λύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα και βλέπουμε»

Μετά από το νικηφόρο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην κρητική ομάδα και την προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού ενώ αναφέρθηκε και στο ματς που ακολουθεί κόντρα στον Παναιτωλικό.
Οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”:
Για τη νίκη-ανατροπή του ΟΦΗ κόντρα στη Κέρκυρα:
«Είχα πίστη στην ομάδα. Είχαμε πει πριν από το παιχνίδι πως θα πατήσουμε ένα… κουμπί και θα ξεχάσουμε τα προβλήματα για να παίξουμε τη μπάλα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό έγινε και έτσι καταφέραμε να «γυρίσουμε» το παιχνίδι. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στους αιφνιδιασμούς που βγάλαμε, θα είχαμε «καθαρίσει» νωρίτερα».
Για το αν υπάρχουν τα περιθώρια να αποφύγει η ομάδα τον υποβιβασμό:
«Σαν ομάδα ο ΟΦΗ έχει δυναμική. Έχει έδρα, κόσμο, όνομα και ιστορία σαν σύλλογος. Μέσα από τα προβλήματα μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Όταν λύνεις ένα πρόβλημα συνήθως δημιουργείται ένα άλλο, γι’ αυτό για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις θα πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία. Δεν είναι απλό. Αυτά τα παιδιά που υπάρχουν τώρα στην ομάδα όμως, έχουν αφήσει πίσω τα προβλήματα. Υπήρξε μία αίσθηση ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στο διοικητικό και το οικονομικό αλλά δεν έγινε. Είναι δύσκολο να τους επαναφέρουμε στη πραγματικότητα, αλλά αυτοί είναι που έχουν φέρει στην ομάδα 20 βαθμούς και σε αυτούς πρέπει να πιστέψουμε. Τώρα θα κοιτάξουμε να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα και βλέπουμε».
Για το προσεχές παιχνίδι με τον Παναιτωλικό:
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάμε και να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Δε τελείωσε η δουλειά μας επειδή νικήσαμε τη Κέρκυρα. Ο Παναιτωλικός είναι μα πολύ καλή ομάδα που γίνεται ακόμα πιο δυνατή όταν παίζει στο Αγρίνιο».
Για το αν τον στενοχωρεί πως οι ομάδες τον προσλαμβάνουν όταν βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση:
«Ζούμε στην Ελλάδα και δυστυχώς κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ο Βενγκέρ στην Άρσεναλ είναι 20 χρόνια. Τα λεφτά που του έχουν δοθεί σε σχέση με τους τίτλους που έχει κατακτήσει είναι δυσανάλογα, αλλά παραμένει στον πάγκο. Και άλλοι προπονητές στην Αγγλία έχουν αυτή τη διαδρομή. Είμαστε η μοναδική χώρα που κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία. Οι παράγοντες στη πρώτη αποτυχία, βρίσκουν την εύκολη λύση στο να απολύσουν τον προπονητή. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας. Είμαι εραστής του ποδοσφαίρου. Αγαπάω αυτό που κάνω. Αν ήμουν επαγγελματίας δε θα πήγαινα στον ΟΦΗ. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το ποδόσφαιρο και έχει τη δική του φιλοσοφία. Με στενοχωρεί ή δε με στενοχωρεί το ότι με φωνάζουν όταν οι ομάδες τους κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Σχετικά άρθρα