«Φωνές» για τη διαιτησία και… έκρηξη από Αλέγκρι

Παράπονα για την διαιτησία είχε η Νάπολι στον αγώνα με την Γιουβέντους, με δημοσιογράφος να… βγάζει από τα ρούχα του τον τεχνικό της «μεγάλης κυρίας»! Καυστικός… ήταν και ο ιδιοκτήτης των «παρτενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, κυρίως λόγω του γκολ του Κάσερες, τέρμα για το οποίο οι Ναπολιτάνοι ζήτησαν οφσάιντ στον Τέβες, ενώ «φωνάζουν» και για το ακυρωθέν γκολ του Κουλιμπαλί! 
Λόγω της διαιτησίας, αλλά μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, εξερράγη ο Μάσιμο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της Γιουβέντους με 3-1…
«Ο Ταλιαβέντο σας στέρησε ένα πρωτάθλημα όταν ήσασταν στη Μίλαν με το γκολ του Μουντάρι (σ.σ. σε ντέρμπι με τη Γιουβέντους) και απόψε το βράδυ συνέβαλε στη νίκη της δικής σας Γιουβέντους. Πως σχολιάζετε τον διαιτητή;», ήταν η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου. «Αχ αυτές οι ερωτήσεις παιδιά. Συγχωρήστε με αλλά καλύτερα θα είναι να μιλάμε για το παιχνίδι και για την εμφάνιση της Νάπολι και της Γιουβέντους. Εάν αρχίσουμε να κάνουμε κριτική στον Ταλιαβάντε όπως κάνουμε συχνά στους διαιτητές. Εμείς για παράδειγμα κόντρα στην Σαμπντόρια και στην Ίντερ είχαμε αποφάσεις εναντίον μας. Πιστεύω ότι δεν είπα και δεν έκανα κάτι που να προκάλεσε πολεμική», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «μπιανκονέρι», για να προσθέσει: «Η απόδοση του Ταλιαβέντο ήταν εξαιρετική. Όσο για το οφσάιντ -λέγεται πως είναι οφσάιντ-, στο τέλος κάθε πρωταθλήματος υπάρχουν αποφάσεις υπέρ και κατά σου. Όταν δημιουργείς πολεμική πρέπει να κάνεις ακόμα και όταν ευνοείσαι, όχι μόνο όταν οι αποφάσεις είναι εις βάρος σου. Εγώ δεν μιλάω ποτέ για διαιτησία, σταματήστε να με ζαλίζετε».

O Ράφα Μπενίτεθ από την πλευρά του ανέφερε: «Η Γιουβέντους είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα αλλά δεν είναι δύσκολο να δεις την άσπρη φανέλα του Κιελίνι ειδικά με τον επίδεσμο στο κεφάλι του με τον Κάσερες από πίσω του». Για το δεύτερο γκολ της Γιουβέντους υπογράμμισε: «Από πέρυσι έμαθα τη φράση “μπορεί να συμβεί”, πάντα συμβαίνει αυτό κόντρα στη Γιουβέντους. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι με το 1-1 όμως το οφσάιντ γκολ άλλαξε τα πάντα και βρεθήκαμε και πάλι να κυνηγάμε στο σκορ. Δίνουμε τα εύσημα στη Γιουβέντους επειδή έχουν ποιότητα και δουλεύουν σκληρά, που είναι και ο λόγος που κατακτούν τον τίτλο εδώ και τρία χρόνια και θα τον κατακτήσουν και πάλι. Ο θυμός μας έρχεται από το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε επί ίσοις όροις εξαιτίας αυτών των λαθών. Αυτό που λέω λοιπόν είναι πως η Γιουβέντους θα πάρει το σκουντέτο. Έχοντας δει τόσα πολλά παιχνίδια της Γιουβέντους, αυτό μόνο μπορώ να πω. Λυπάμαι Ρόμα αλλά συνειδητοποίησα ότι η Γιουβέντους θα πάρει τον τίτλο…»!
Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις (ιδιοκτήτης της Νάπολι) επιτέθηκε στη Γιουβέντους μέσω τριών διαδοχικών σχολίων στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Twitter».«Κουραστήκαμε! Η Γιούβε είναι μία ισχυρή ομάδα, εάν έχει και τη βοήθεια των διαιτητών γίνεται ανίκητη. Είναι ανεπίτρεπτο έξι διαιτητές να μη βλέπουν δύο παίκτες που είναι οφσάιντ. Αυτό σημαίνει είτε πως είναι ανεπαρκείς είτε πως δεν παίρνουν καλοπροαίρετα αποφάσεις. Αυτοί οι έξι διαιτητές θα πρέπει να σταματήσουν να σφυρίζουν για αρκετό καιρό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Να αναφέρουμε η Γιουβέντους έσπασε μία δυσμενή παράδοση που την ακολουθούσε στο «Σαν Πάολο», καθώς με το 3-1 πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Νάπολι μετά από 16 χρόνια!

Σχετικά άρθρα