Κόκκινη κυριαρχία

Τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε ο Ολυμπιακός με τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική, αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν την πρωτιά και στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες της Superleague.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει το θέμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:
«Στα “κανόνια” του πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτος ο… πιστολέρο! Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έχει 10 γκολ σε 13 ματς και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μετά το πέρας του πρώτου γύρου! Ο «Μητρο-γκολ» έχει σημειώσει πολλά σημαντικά τέρματα για τους «ερυθρόλευκους», όπου στο τέλος τους χάρισαν τη νίκη, ενώ σκοράρει 1 γκολ κάθε 4 τελικές προσπάθειες!
Η εκτελεστική δεινότητα του Κώστα Μήτρογλου, αλλά και των υπολοίπων παικτών της ομάδας, η οποία εκ φύσεως είναι επιθετική, έχει φέρει τον Θρύλο να έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Μετά το πέρας του πρώτου γύρου και το τέλος των 17 πρώτων αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 40 γκολ και είναι με διαφορά η πρώτη επίθεση της Super League.
Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί 13 γκολ. Ο επόμενος αντίπαλος του Θρύλου στο πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός, έχει το καλύτερο παθητικό με 12 γκολ.
Σε άλλες κατηγορίες όπου οι Πειραιώτες είναι στην πρώτη θέση, είναι οι τελικές προσπάθειες, οι ασίστ και τα γεμίσματα! Στο πρώτο σκέλος, ο Θρύλος έχει 285 τελικές προσπάθειες, έναντι 228 του Παναθηναϊκού. Αυτό φαίνεται και από τις ασίστ, όπου ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην πρώτη θέση με 23, ενώ και στα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή είναι επίσης στην κορυφή!
Στα παραπάνω, σημαντικό… μερίδιο έχει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος είναι πρώτος στην κατηγορία γεμίσματα, αλλά και πάσες! Ο Αργεντινός άσος είναι, επίσης, στην δεύτερη θέση των τελικών προσπαθειών, με μία λιγότερη από τον πρωτοπόρο Καλτσά της Βέροιας.
Βέβαια, εκτός του ποδοσφαίρου που παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών, η ομάδα είναι στην κορυφή και στην… κερκίδα! Ο «πύρινος» κόσμος του Θρύλου, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος καθώς είναι ΠΑΝΤΑ στο πλευρό της ομάδας, εκτός και εντός έδρας!
Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή των εισιτηρίων, καθώς συνολικά έχουν «κοπεί» 167.122, όταν ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει 79.667. Κατά μέσο όρο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχουμε 18.569 εισιτήρια ανά αγώνα, έναντι 11.381 στην Τούμπα».

Σχετικά άρθρα