Το νέο εξώφυλλο Charlie Hebdo: Ο Μωάμεθ δακρυσμένος, Είμαι και εγώ Σαρλί.

13 Ιανουαρίου 2015

Ο δακρυσμένος Μωάμεθ κρατώντας μια πινακίδα που γράφει "Je suis Charlie" θα κυκλοφορήσει  την Τετάρτη  το πρώτο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo, μετά το μακελειό με τους  12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, η οποία φιλοξενεί στο κτίριο της τους εργαζόμενους του περιοδικού, στο εξώφυλλο θα βρίσκεται ο Μωάμεθ με το γνωστό πλέον πανό: «Είμαι και εγώ Σαρλί». Πάνω από τον προφήτη θα υπάρχει η φράση «όλα συγχωρούνται».

Το σχέδιο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ ολοκληρώνεται με τον συγκινητικό τίτλο... "Όλα είναι συχωρεμένα". Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στην συμβολική "έκδοση των επιζώντων" την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια "δολοφονίας" της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματά τα οποία συμπεριλαμβάνουν "και το δικαίωμα στη βλασφημία".

Ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι έντονος αφού σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές στο Παρίσι υπάρχουν κι άλλοι «πυρήνες» των «τζιχαντιστών» και με την παραμικρή ευκαιρία είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν».

www.madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...