Η επόμενη πρόκληση για Περέιρα

Το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε με τη σπουδαία νίκη στη δύσκολη και – έως την περασμένη Κυριακή – αήττητη έδρα της Ξάνθης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει με το καλημέρα πειστική παρουσία για τον άνεμο αλλαγής που έχει φέρει η πρόσληψή του από τους ερυθρόλευκους.
 
Έχει αναλυθεί επαρκώς ότι ο Περέιρα λειτούργησε έξυπνα για να πάρει ένα παιχνίδι για το οποίο δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί ο ίδιος, έστω κι αν εμφανίστηκε πολύ διαβασμένος στα Πηγάδια. Χρησιμοποίησε παίκτες που ο Μίτσελ δεν είχε σε πρώτη γραμμή, πήρε πολλά από αυτούς, είχε την τύχη να μη δεχτεί πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός στην ευκαιρία του Λουσέρο, να σκοράρει γρήγορα στο ματς σε χρονικό σημείο που η Ξάνθη ανέβαζε στροφές, διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα, έκανε ψύχραιμο κοουτσάρισμα.
 
Το πρώτο του παιχνίδι θεωρητικά ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό που ακολουθεί. Στην πραγματικότητα οι παγίδες είναι οι ίδιες, ίσως και μεγαλύτερες. Και το στοίχημα που έχει μπροστά του για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ο Πορτογάλος είναι εξίσου σημαντικό. 
 
Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός πήγε προετοιμασμένος για ντέρμπι και με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη μία ημέρα νωρίτερα. 
 
Την ερχόμενη Κυριακή, απέναντι στην επίσης πολύ τεχνική, δυνατή και γρήγορη ομάδα του Αγρινίου, ο Ολυμπιακός θα παίξει έχοντας θέση στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον με την απόσταση των δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ, ίσως και μεγαλύτερη εάν οι Θεσσαλονικείς δε νικήσουν την Τετάρτη στη Μυτιλήνη την Καλλονή. Το μόνο που βαθμολογικά μπορεί να πιέσει κάπως πάλι την κατάσταση είναι να περάσει ο ΠΑΟΚ από τη Λέσβο και να νικήσει στην Τούμπα τον Πλατανιά, στο ματς που θα έχει τελειώσει λίγο αρχίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. 
 
Οι υπεύθυνοι της ομάδας και ο ίδιος ο Περέιρα έχουν αρχίσει ήδη την προσπάθεια για να μην πάρουν τα μυαλά αέρα με την ανατροπή του βαθμολογικού σκηνικού και την επιστροφή του Ολυμπιακού σε θέση σούπερ φαβορί για τον τίτλο. Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφόδιο για την ομάδα, ώστε να αποφύγει πισωγυρίσματα στο ματς της Κυριακής.
 
Ο Ολυμπιακός έχει καιρό να κάνει ένα χορταστικό σε ποιότητα ματς στην έδρα του. Η τελευταία φορά ήταν εναντίον του Πανθρακικού, αλλά από τότε έβγαλε την ψυχή των φίλων του και των ανθρώπων του. Στο πιο πρόσφατο ματς στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Πλατανιά, έκανε ίσως τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς είχε ίδιες τελικές με τον αντίπαλο. 
 
Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πάει μαζικά την Κυριακή στο γήπεδο και εκτός από τη συνέχεια στο σερί νικών, περιμένει φρέσκιες ιδέες στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, πίεση στον αντίπαλο, ευκαιρίες, φάσεις και θέαμα. Κι ο Πορτογάλος καλείται να πείσει ότι έχει άμεσες λύσεις και γι΄αυτό το ζήτημα…

Σχετικά άρθρα