Βράβευσε τους κορυφαίους η ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε μια λαμπρή εκδήλωση, βράβευσε αθλητές, προσωπικότητες του αθλητισμού, φορείς και ιδρύματα για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, ενώ έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της ΔΟΕ Φράνκο Ασκάντι, οι βουλευτές Πύρρος Δήμας και Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Γ. Δαυίδ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Σωτήρης Τριανταφύλλου, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αλλά και αθλητές, προπονητές και παράγοντες.
Βραβεύτηκαν, ο Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση) και η Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου (κωπηλασία) για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», αλλά και ο Μάριος Γιακουμάτος (ξιφασκία) για το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.
Επίσης, βραβεύτηκαν ο Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), ο Κώστας Φιλιππίδης (στίβος) και οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος (κωπηλασία) για τα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014.
Απονεμήθηκαν, επίσης, οι διακρίσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους αθλητές και αθλήτριες Παναγιώτα Τσακίρη, Σοφία Ράλλη, Απόστολος Αγγέλης, Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, Νίκος Πολυχρονίδης, Απόστολος Κεφάλας και Κώστας Συκαράς, που μετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».
Έγινε η απονομή του Διπλώματος της ΔΟΕ «Γυναίκες και Αθλητικά Επιτεύγματα» στη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η απονομή του βραβείου “IOC Trophy – Αθλητισμός και Τέχνη” στη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, αλλά και απονομή βραβείου της ΕΟΕ στον Γιάννη Έξαρχο για τη μακρόχρονη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών.
Επίσης, απονεμήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βραβείο στο Ίδρυμα Λεβέντη για τη συνεχή ενίσχυση των αθλητών με υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας, καθώς και στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) για την κατάκτηση θέσης στο βιβλίο Γκίνες.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος αποκάλυψε και μια σημαντική είδηση, την ενίσχυση της ΕΟΕ από το Αζερμπαϊτζάν με 500.000 ευρώ ενόψει των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.
«Το νέο της ημέρας είναι ότι, για να προετοιμαστούν καλύτερα οι αθλητές μας που έχουν πάρει την πρόκριση για το Μπακού, ήρθαμε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν η οποία και μας έδωσε €500,000 για κοινές δράσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπράλος.
Επίσης μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Το 2014 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας και, κατά συνέπεια, για τον αθλητισμό μας. Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας δεν το έβαλαν κάτω. Εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας, φτάνοντας μάλιστα στην κατάκτηση 56 μεταλλίων στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα που συμμετείχαν, σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Σήμερα θα τιμήσουμε τους κορυφαίους από αυτούς. 
Εμείς, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι για ότι κάνουμε για τον αθλητισμό μας. Δεν έχουν περάσει παρά  δύο μήνες από τότε που, στην αίθουσα που βρισκόμαστε και σήμερα, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα του πρωτοποριακού Προγράμματος «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Ρίο 2016».  
Με το Πρόγραμμα αυτό, τριάντα εταιρείες και ιδιώτες, ανέλαβαν να στηρίξουν έμπρακτα 56 αθλητές και αθλήτριες στην προετοιμασία τους για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να σημειώσω ότι, το συνολικό ποσό το οποίο προσφέρουν, πλησιάζει  τα τρία εκατομμύρια ευρώ.  
Έτσι, λοιπόν, θα ήθελα με την σημερινή ευκαιρία, να ευχαριστήσω ολόψυχα για μία ακόμη φορά, όλους τους Χορηγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ειδικά τώρα που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί και για τον επιχειρηματικό κόσμο.  Είμαι βέβαιος ότι η Χώρα μας, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπορέσει έτσι να εκπροσωπηθεί με αρκετούς αθλητές στο Ρίο, πολλοί από τους οποίους μάλιστα θα διακριθούν και θα γεμίσουν τους Έλληνες με χαρά και υπερηφάνεια με τις επιτυχίες τους!  
Για τον ίδιο λόγο, θα ήθελα  να ευχαριστήσω και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και προσωπικά τον Πρόεδρο της, Τόμας Μπαχ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στο ύπατο Ολυμπιακό αξίωμα, στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και την βοηθά με κάθε τρόπο.  
Έτσι,  η ΔΟΕ παρέχει  μηνιαία οικονομική βοήθεια υπό μορφή υποτροφιών σε 21 αθλητές και αθλήτριες μας, αλλά και στην Εθνική ομάδα Πόλο των γυναικών, ώστε να πετύχουν την πρόκριση για το Ρίο. 
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω στο σημείο αυτό και τη  σημαντική βοήθεια για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας που παρέχει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Λεβέντη, το οποίο και θα τιμήσουμε σήμερα. 
Αρωγοί  στο έργο της ΕΟΕ είναι και οι δύο μας χορηγοί από το εξωτερικό όπως και οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.  Για παράδειγμα, με χορηγία τους , η ΕΟΕ ετοιμάζεται να παραλάβει ένα mini –van, πολύτιμο για τις  καθημερινές της ανάγκες  και, ιδιαίτερα, για τις ανάγκες των Λαμπαδηδρομιών που οργανώνουμε.»

Σχετικά άρθρα