Σούπα καρότου με τζίντζερ

13 Ιανουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ


  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 15 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 10 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1500 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • φρέσκο θυμάρι 1 κ.γ. ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

 

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 10 λεπτά. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε την καρυδόψυχα και την καβουρδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και 1/2 κ.γ πιπέρι. αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις βράσουν τα λαχανικά μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε ώστε να λιώσουν τα λαχανικά και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ επεξεργαζόμαστε απευθείας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με μια κουταλιά απο το μίγμα γιαουρτιού και λίγα καβουρδισμένα καρύδια.

 

http://www.cookbox.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ