Στα χέρια της αστυνομίας δύο συνεργάτες του Ξηρού

14 Ιανουαρίου 2015

Δύο συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθησαν το ξημερώματα της Τετάρτης στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ατόμων.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τα αποτυπώματα και DNA των δύο ατόμων, ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού,  βρέθηκαν μέσα σε γιάφκες στην Ανάβυσσο και στο Λουτράκι.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας και έναν Έλληνα.

Το ένα από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν είναι ένας από τους ανθρώπους που επισκεπτόταν τον Χριστόδουλο Ξηρό στη γιάφκα του στην Ανάβυσσο.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ο αλλοδαπός φέρεται να είναι ο άνδρας που νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο, με το όνομα "Θεοχάρης".

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο πρόσωπο πρόκειται σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για έναν Έλληνα παλιό γνώριμο των αρχών για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και έως τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες εμπλοκής του με τρομοκρατικές ομάδες.

Και οι δύο συλλήψεις των συνεργατών του Χρ. Ξηρού έγιναν στην Καλαμάτα όπου φέρονται να είχαν καταφύγει ο Ελληνας και ο αλλοδαπός μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις αρχές, ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του Ξηρού και θα λάμβαναν μέρος στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Οι κατηγορίες πουαντιμετωπίζουν ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα.

Ηδη εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ωστόσο παραμένει άφαντη η καταζητούμενη Αγγελική.  Αλλά πληροφορίες μιλούν για έρευνες στην περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής με στόχο τη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής.

www.madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....