Η Αλ Κάιντα της Υεμένης πίσω από την επίθεση στο Παρίσι

14 Ιανουαρίου 2015

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι ανέλαβε πριν από λίγο ο αρχηγός της Αλ Κάιντα  Ben Ali Al-Anassi στην Υεμένη. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, την προηγούμενη εβδομάδα στη σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, στο Παρίσι.

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι και την μαζική δολοφονία των 12 ανθρώπων στις 7 Ιανουαρίου, με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες "ανατέθηκε" η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

«Οι ήρωες είχαν στρατολογηθεί κι έδρασαν (όπως έπρεπε)» φέρεται να δηλώνει ο Al-Anassi.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ