Κρυφοκοιτάζει Ευρώπη ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός ήταν σαφώς καλύτερος του ΟΦΗ και πήρε δίκαια τη νίκη στο Αγρίνιο με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0, ωστόσο έκαναν «δώρο» την ισοφάριση στον ΟΦΗ, αλλά δεν δυσκολεύτηκαν για επικρατήσουν τελικά και να πάρουν ένα ακόμα τρίποντο στην έδρα τους.
Ο ΟΦΗ που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή ότι τελικά θα γίνει ο αγώνας, δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Ενδεικτικές είναι οι 12-1 τελικές στο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός από την άλλη μεριά συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του και κοιτάζει καθαρά την έξοδο στην Ευρώπη αφού βρίσκεται στην 5η θέση με 31 βαθμούς. 
Α’ ημίχρονο:
Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες. Από την αρχή του παιχνιδιού επιδίωξε το γκολ την ώρα που ο ΟΦΗ είχε σαφής αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Παναιτωλικός έβγαινε με αξιώσεις μπροστά ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.
Στο 9′ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με το ανάποδο ψαλίδι του Άλβες. Ένα λεπτό αργότερα ο Μύγας έβγαλε τη σέντρα και ο Κέβιν πιάνει τη δυνατή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Αγριμάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η ομάδα του Μάκη Χάβου συνέχισε να ασκεί πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ και στο 18′ ο Μύγας σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά ενώ ο Άλβες στο ριμπάουντ δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 29′ ο Παναιτωλικός χάνει ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Κάπελ να κάνει ένα δυνατό σουτ μπροστά από τον Αγριμάκη, αντί να πλασάρει, και στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.
Στο 34′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Φωτάκης βγάζει τη σέντρα, με τον Τριποτσέρη να κόβει ωστόσο η μπάλα στρώνεται στον Κέβιν που απο κοντά θα παραβιάσει την εστία του Αγριμάκη και θα ανοίξει το σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα όπως ήταν λογικό έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναιτωλικό να είναι μπροστά με 1-0.
Β’ ημίχρονο:
Ο ΟΦΗ με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος δέχεται με χαρά το δώρο του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Στεφανάκου. Στο 46′ ο Κουτρουμάνος χωρίς πίεση γυρνάει στον Στεφανάκο τη μπάλα, ο οποίος εντελώς ανενόχλητος πάει να κάνει το κοντρόλ και η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του καταλήγοντας στα δίχτυα. Απίστευτη γκάφα του πορτιέρο της ομάδας του Αγρινίου που χάρισε την ισοφάριση στον ΟΦΗ, με το πιο φθηνό τέρμα που έχει σημειωθεί φέτος στην Σούπερ Λιγκ.
Η χαρά για τους φιλοξενούμενους ωστόσο κράτησε μόλις πέντε λεπτά καθώς δεν έδειξαν ικανοί να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Στο 51′ Ο Κούσας με κεφαλιά θα βάλει ξανά τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ, γράφοντας το 2-1. Ο ΟΦΗ μετά το γκολ των γηπεδούχων ανέβασε την πίεση του και έψαξε την ισοφάριση.
Εκείνος όμως που χαμογέλασε ήταν ο Παναιτωλικός όταν στο 61′ ο Μαρτίνες βγάζει μία ωραία μπαλιά για τον Μύγα, εκείνος με τη μία μοιράζει τη μπάλα στον Κέβιν και εκείνος πλασάρει τον Αγριμάκη κάνοντας το 3-1 και βάζοντας πολύ δύσκολα πλέον στον ΟΦΗ.
Στο 78′ ο Κάπελ ήθελε να προσφέρει θέαμα, αφού προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, ωστόσο ο Τριποτσέρης έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.
Που κρίθηκε:
Η ανωτερότητα του Παναιτωλικού ήταν σαφής. Η ομάδα του Αγρινίου είναι ποιοτικότερη και έφτασε δίκαι στη νίκη. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κρατήσει για πάνω από 5 λεπτά το «δώρο» του Στεφανάκου.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν (76’ Σκαραμοτσίνο), Κούσας (82’ Μαλεζάς), Μπεχαράνο, Άλβες, Καπέλ, Μαρτίνες, Μύγας (70’ Παπουτσογιαννόπουλος), Εντζεγκέλε, Φωτάκης. 
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Μπανούσης (82’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (69’ Μανιδάκης), Ροβίθης, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Μαραθιανός, Μακρής. 

Σχετικά άρθρα