Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">230 γρ. λινγκουίνι</li>
<li class="IngredientsText">170 γρ. σπανάκι baby</li>
<li class="IngredientsText">2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φετούλες</li>
<li class="IngredientsText">3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</li>
<li class="IngredientsText">230 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες</li>
<li class="IngredientsText">15 ml. ελαιόλαδο</li>
<li class="IngredientsText">30 γρ. βούτυρο</li>
<li class="IngredientsText">2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο</li>
<li class="IngredientsText">Αλάτι κατά βούληση</li>
<li class="IngredientsText">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση</li>
<li class="IngredientsText">150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li class="IngredientsText">240 ml. γάλα</li>
</ul>
<p>Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε για μισό περίπου λεπτό και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.</p>
<p>Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλντέλντε.</p>
<p>Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το γάλα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.</p>
<p>Στραγγίζουμε τα λινγκουίνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>http://www.cookbox.gr/</p>

Σχετικά άρθρα