Κέικ μήλου

15 Ιανουαρίου 2015
Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 3x3 εκ.
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα

Για το κέικ

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 480 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Με το σύρμα ανακατεύουμε αρκετά το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Μετά αφού χαμηλώσουμε λίγο την ταχύτητα στο μίξερ προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα προτού ρίξουμε το άλλο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 26 εκ.
  • Βάζουμε στη φόρμα το μισό από το μείγμα με τα μήλα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε στη φόρμα πάνω από το μίσο μείγμα μήλου, τη μισή ζύμη. Κατόπιν το υπόλοιπο μείγμα μήλου και τέλος την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 90 λεπτά.
 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ