Φωτογραφίες από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι

15 Ιανουαρίου 2015

Ανάρπαστο λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του έγινε το ιστορικό τεύχος του περιοδικού Σαρλί Εμπντό.

Τα τρία εκατ. αντίτυπα δεν έφτασαν και χρειάστηκε να τυπωθούν ακόμη δύο εκατ., καθώς οι ουρές που σχηματίστηκαν από το πρωί της Τετάρτης στα σημεία πώλησης του περιοδικού στην Γαλλία δεν είχαν προηγούμενο.Ντοκουμέντα, φωτογραφίες και μαρτυρίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας κρατούν ζωντανές τις μνήμες των Γάλλων για τον τριήμερο εφιάλτη που έζησαν, υπό τον φόβο των ένοπλων ακραίων ισλαμιστών.


Για πρώτη φορά δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα εικόνες από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο στο κεντρικό Παρίσι.

Σε αυτές, φαίνεται ο δράστης Αμεντί Κουλιμπαλί αλλά και οι φοβισμένοι αθώοι πολίτες, οι οποίοι εκτελούν τις οδηγίες του, προκειμένου να σώσουν την ζωή τους.

Τέσσερις από αυτούς δεν τα κατάφεραν, καθώς δολοφονήθηκαν από τον Κουλιμπαλί, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής της Γαλλίας.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της ομηρίας στην οποία ο Αμεντί Κουλιμπαλί δολοφόνησε τέσσερις πολίτες, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.Μαρτυρία-σοκ: «Μην φοβάσαι. Δεν σκοτώνουμε γυναίκες»


Μαρτυρία-σοκ: «Μην φοβάσαι. Δεν σκοτώνουμε γυναίκες»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία της Σεγκολέν Βινσόν, αρθρογράφου του Σαρλί Εμπντό, η οποία κατάφερε να σωθεί από τα πυρά των αδερφών Κουασί, που σκόρπισαν τον θάνατο στα γραφεία του περιοδικού.

Η Βινσόν ανέφερε ότι ο ένας από τους δράστες της είπε: «Μην ανησυχείς, ηρέμησε. Δεν θα σε σκοτώσω. Είσαι γυναίκα, δεν σκοτώνουμε γυναίκες. Σκέψου όμως τι κάνεις. Αυτό που κάνεις είναι κακό. Σου σώζω την ζωή και γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάσεις το Κοράνι».

Εξάλλου, τουρκικό δικαστήριο ζήτησε να εμποδίζεται η πρόσβαση στις σελίδες των ιστότοπων που δημοσιεύουν το σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ στο εξώφυλλο του περιοδικού.

«Όσοι περιφρονούν τις ιερές αξίες των μουσουλμάνων δημοσιεύοντας τα σκίτσα που λένε ότι παρουσιάζουν τον προφήτη μας είναι προφανώς ένοχοι για πρόκληση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιαλτσίν Ακντογάν, ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης.

 

www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...