Ο ερασιτέχνης που τρέχει σαν επαγγελματίας

Ο πρώτος μεγάλος αγώνα δρόμου έγινε παραδοσιακά στο Δαφνί για 16η συνεχόμενη χρονιά. Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους δρομέων της χώρας, ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στο Άλσος Δαφνίου. Παράλληλα έγινε και ο αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά.
Νικητής αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αναγνώστου με χρόνο 35:55, δεύτερος ο Μιχάλης Καλομοίρης με 35:39 και τρίτος ο Γιάννης Ζαχαράτος με 36:53.
Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ρανέλε Μακόη με 45:53, δεύτερη η Εύη Ζαχαρία με 49:03 και Τρίτη η Τζίνα Ανδρέαδου με 49:14.
Ολα αυτά αφορούν τους επαγγελματίες αθλητές διότι στους αγώνες δρόμου οι συμμετοχές απο ερασιτέχνες αθλητές είναι συνεχώς αυξανόμενες και αξίζει να επιβραβευθεί και η δική τους προσπάθεια. Άλλοι συμμετέχουν με στόχο τη σωματική και πνευματική ευεξία και άλλοι κυνηγώντας το όνειρό τους.
Ένας από αυτούς που ξεχώρισε, με συνεχείς παρουσίες σε τέτοιους αγώνες και αξιόλογες επιδόσεις είναι ο Τάσος Μουστάκης.
Τερμάτισε 36ος με χρόνο 44.31, επίδοση καλύτερη από αυτή της πρώτης πρώτης γυναίκας που όμως είναι επαγγελματία αθλήτρια, την Ρανέλε Μακόη που τερμάτισε σε 45.53.
Ο Τάσος Μουστάκης συμμετείχε και στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών πετυχαίνοντας να τερματίσει σε 4 ώρες και 10 λεπτά ενώ ο μεγάλος άμεσος στόχος του είναι ο Μαραθώνιος Λεμεσού όπου θα προσπαθήσει να βελτιώσει την επίδοση που πέτυχε στην Αθήνα.
Κάθε αθλητής και αθλούμενος αξίζει θαυμασμού για την αφοσίωση και την προσήλωση στους στόχους του αλλά σίγουρα ένας ερασιτέχνης που θυσιάζει απλές καθημερινές απολαύσεις για να κυνηγήσει το όνειρό του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά αυτή την περίοδο που ο αθλητισμός είναι μια ουσιαστική και αποτελεσματική διέξοδος.

Σχετικά άρθρα