Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li>8 φέτες ψωμί του τοστ</li>
<li>2 λουκάνικα ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 πιπεριές ψιλοκομμένες</li>
<li>2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα</li>
<li>1 + ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα</li>
<li>7 αυγά</li>
<li>½ φλ. γάλα</li>
<li>2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>Αλάτι</li>
<li>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>250 ml κρέμα γάλακτος light</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Αραδιάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25’ στους 150<sup>ο</sup> C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε  τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.</p>
<p> </p>
<p>Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.</p>
<p> </p>
<p>Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος  light, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.</p>
<p> </p>
<p>Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30’. Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40’.</p>
<p>argiro.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα