Γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li>1 φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa</li>
<li>3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο</li>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 φλ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο</li>
<li>2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>500 γρ. φρέσκο γάλα</li>
<li>φρέσκο πιπέρι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>λίγο νερό</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><span><br />Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 6-7’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί για 5’. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η κρέμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λαδώνουμε πυρίμαχο μακρόστενο ή οβάλ σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο και κόβουμε τη σφολιάτα στο μέγεθος του  ταψιού. Κρατάμε τα περισσεύματα. Χαράζουμε μικρές χαρακιές στη σφολιάτα  ώστε να αναπνέει η πίτα και να εξατμίζονται οι υδρατμοί. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε στο χείλος του ταψιού. Κάνουμε διάφορα σχήματα με τα περισσεύματα και τα κολλάμε με λίγο νερό στην επιφάνεια. Ψήνουμε για  20’ στους 200°C, χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά. Η πίτα αυτή σερβίρεται με κουτάλα, δεν κόβεται σε κομμάτια, γιατί η γέμισή της είναι κρέμα.</span><br /><br /><strong>TIP<br />Οι χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας επιτρέπει στα υλικά της γέμισης να αναπνεύσουν. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια θρυμματιστή, τραγανή και καλοψημένη σφολιάτα.</strong></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>

Σχετικά άρθρα