«Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την Ζαλγκίρις»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς την αυριανή (16/1, 21:45, ΝΕΡΙΤ) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 3η αγωνιστική του Top 16 και τόνισε ότι οι «πράσινοι» θέλουν την νίκη. Ο «εξάστερος» θέλει τους δύο βαθμούς για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την εκτός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπαρτσελόνα και για να διατηρήσει το αήττητο του ΟΑΚΑ στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας.
«Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι καθώς είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και σχολίασε για την αυριανή αντίπαλο της ομάδας του: «Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ. Είναι μια τυπική ομάδα μπασκετικής χώρας όπως η Λιθουανία. Έχει στις τάξεις της κάποιους παίκτες που δεν είναι πολύ γνωστοί αλλά παίζουν πολύ καλά. Παράλληλα, διαθέτει ορισμένους βετεράνους στο inside game που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Άντερσον παίρνει μεγάλο βάρος του επιθετικού παιχνιδιού, είναι πολύ καλός στο inside game και θα πρέπει να τον κλείσουμε καλά. Είναι πάντα επικίνδυνοι γιατί παίζουν χωρίς πίεση είτε αγωνίζονται εντός, είτε εκτός έδρας».
«Έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στη Μαδρίτη αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και θα πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα», επισήμανε ο Ιβάνοβιτς.
«Έχω παίξει αρκετά χρόνια στη Λιθουανία κι έχω αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις σε μεγάλα ντέρμπι», δήλωσε ο Γιάνις Μπλουμς, ο 33χρόνος Λετονός γκαρντ, που αγωνίστηκε στην Λιθουανία με την Λιέτουβος Ρίτας. «Προέρχονται από μια μπασκετοχώρα, παίζουν πολύ δυνατά και διεκδικούν όλες τις μπάλες», σχολίασε ο Μπλουμς και σημείωσε: «Παίζουν όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι . Έχουν αρκετούς καλούς σουτέρ, είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί από την παράδοση που έχουν στη χώρα τους».
«Παίζουν πολύ οργανωμένο μπάσκετ ίσως λόγω και της παρουσίας του Γιασικεβίτσιους», είπε ο Μπλουμς για τον Γιασικεβίτσιους, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και συνεργάτης του προπονητή Γκιντάρας Κράπικας, και τόνισε: « Ήταν από τους καλύτερους παίκτες της προηγούμενης δεκαετίας και ξέρει καλά το πως να προετοιμάσει κατάλληλα τους νεαρούς παίκτες. Επίσης, η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που βγάζει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αντιμετωπίσουμε».
«Στη Μπαρτσελόνα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, είχαμε την ευκαιρία», παρατήρησε ο 33χρόνος γκαρντ των «πρασίνων» για την ήττα της περασμένης αγωνιστικής του Top 16 στην Βαρκελώνη και υπογράμμισε: «Η ήττα ήταν σκληρή γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο. Θα πρέπει να  προσπαθήσουμε να μην χάσουμε τον έλεγχο αυτή τη φορά».

Σχετικά άρθρα