Πώς θα χάσω γρήγορα 10 κιλά;

16 Ιανουαρίου 2015
Μανώλης, 15 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 15 ετών και έχω ύψος 172 κ είμαι 87 κιλά πως μπορώ να χάσω γρήγορα 10 κιλά;

Στο ερώτημα απάντησε η Αμαλία Φιλίππου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή/έ αναγνώστρια/η, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δίνεις υπολογίζω πως ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι 29,4 και σε κατατάσσει στην 96η - 97η εκατοστιαία καμπύλη, που σημαίνει πρακτικώς πως θα ήταν επωφελές για την υγεία και την ανάπτυξή σου να χάσεις κάποια κιλά. Το ότι είσαι ακόμα σε πολύ νεαρή ηλικία αφενός μπορεί να σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου, καθώς ο μεταβολισμός σου κινείται με καλούς ρυθμούς αλλά ταυτόχρονα απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς καθώς βρίσκεσαι στο στάδιο της εφηβείας και είναι πολύ σημαντικό να μην ακολουθήσεις ακραίες λύσεις (γρήγορες ή ανορθόδοξες δίαιτες) και μεθόδους που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την ομαλή ανάπτυξή σου.  Απαιτείται λοιπόν, να ακολουθήσεις ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο για να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος το οποίο θα μπορέσεις έπειτα να διατηρήσεις και να εξασφαλίσεις έναν καλό έλεγχο του βάρους σου και αργότερα ως ενήλικη. Συμβουλεύσου έναν πτυχιούχο διαιτολόγο που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο με βάση τις συνήθειες αλλά και τις ανάγκες σου, πλήρες σε θρεπτικά συστατικά αλλά φτωχό σε περιττές θερμίδες. Με τη βοήθεια του διαιτολόγου σου θα εκπαιδευτείς κατάλληλα και στην πορεία θα υιοθετήσεις σιγά σιγά αλλαγές στη διατροφή σου αλλά και στον τρόπο ζωής σου που θα σε βοηθήσουν να τρέφεσαι με ποιότητα και χωρίς υπερβολές. Ταυτόχρονα, καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια σου θα έχει η σωματική άσκηση. Βρες μια μορφή φυσικής δραστηριότητας που σου αρέσει και μπορεί να χωρέσει στο πρόγραμμά σου, όπως χορός, γυμναστήριο, κάποιο άθλημα ή ακόμα και περπάτημα! Δραστηριότητες ακόμα και μέτριας έντασης βοηθούν σημαντικά στο να αυξήσεις τις καύσεις σου και να κάψεις λίπος!

Ο συνδυασμός ισορροπίας στη διατροφή σου και ενός λίγο πιο δραστήριου τρόπου ζωής θα σε βοηθήσει να φτάσεις με σταθερά βήματα σε ένα υγιές βάρος.

 

Με εκτίμηση,

Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ανασ***** ****
23:19 Τετάρτη 15/06/2016
ειμαι 161 υψος και 70 κιλα πριν 10 μερες ημουν 76 εχω ηδη αρχισει να κανω διαιτα αλλα θελω να χασω οπωσδηποτε αλλα 1012 κιλα τι μπορω να κανω ευχαριστω για τον χρονο σας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ