Το παιδί μου είχε γαστραντερίτιδα! Βοήθεια!

16 Ιανουαρίου 2015
Μυρτώ, 40 ετών ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά:Γεια σας Η κόρη μου είναι τώρα 9 χρονών τον τελευταίο καιρό δεν τρώει εχει χάσει 2 κιλα σε περιπου 20 ημερες. Περασε μια γαστρεντεριτιδα με διαρροια που κρατησε μονο 2 μερες Απο τοτε δεν τρωει Λεει οτι ποναει η κοιλία της και σημερα το μεσημέρι την έπιασε ο πρώην άντρας μου να πεταει το φαγητο της… Τι μπορω να κανω;

Αγαπητή αναγνώστρια.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο παιδίατρος Σωτήρης Πουλής.

Θα πρέπει η αναγνώστριά μας να επισκεφτεί έναν παιδίατρο όμως θα συνιστούσα να διερευνήσει το θέμα και από ψυχολογική σκοπιά και να λάβει τη συμβουλή και ενός παιδοψυχολόγου.

 

Στο ερώτημά σας απαντά και η ομάδα των παιδοψυχολόγων μας: 

Διάγνωση φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα από αυτή τη διαδικτυακή μας επικοινωνία. Μια συμβουλή θα ήταν η μαμά να απευθυνθεί σε έναν παιδοψυχολόγο. Καμιά φορά αυτά που μας συμβαίνουν βιολογικά στέκονται σαν αφορμές για να ξεκινήσει μια διερεύνηση στα σημεία που έχουμε ευαισθησία. Τι εννοώ: Μπορεί να είναι κάτι απλό, να έχει κλείσει το στομάχι της , να μην έχει όρεξη αυτόν τον καιρό και να έχει  μια ελαφριά δυσκολία ή μπορεί να υπάρχει και κάποιο συναισθηματικό υπόβαθρο. Χρειάζεται να διερευνήσει κανείς όλες τις πτυχές αν μέσα από τη συνολική εικόνα του παιδιού συντρέχει λόγος ανησυχίας και αυτή η διερεύνηση πρέπει να γίνει με τη βοήθεια του ειδικού. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ